ManşetÖzel HaberSpor

Kıbrıs’ın En Büyük Futbolcularından Erdinç Hasizmirli

Bu yazımda sizlere Kıbrıs Türk Futbolu’na adını altın harflerle yazdıran, birçok başarıya imza atan Erdinç Hasizmirli’den bahsetmek istiyorum.

Erdinç Hasizmirli 14 Ağustos 1964 yılında Limasol’da doğdu. Spor ile tanışması ilkokul yıllarında başlamıştı. Erdinç Hasizmirli 1978 – 1985 yılları arası Türk Ocağı Spor Kulübü ile iki Kıbrıs Kupası, iki Cumhurbaşkanlığı Kupası, iki Rothmans Turnuvası ve iki Şinasi Konuloğlu şampiyonluklarını yaşadı. Erdinç Hasizmirli, Baf Ülkü Yurdu ile 1986- 1989 yılları arası üç lig şampiyonluğu, üç Cumhurbaşkanlığı Kupası, üç Rothmans Turnuvası, bir Atatürk Kupası Şampiyonluğu, üç KTSYD Kupası Şampiyonlukları yaşadı. Baf Ülkü Yurdu’na adını altın harfler ile yazdıran ve efsane olan Erdinç Hasizmirli 1990 yılında Girne Halk Evi’ne transfer olduktan sonra kısa bir süre sonra aktif futbolculuk kariyerini noktaladı. Kıbrıs Futbolu’nun gelmiş geçmiş en büyük futbolcularından olan Erdinç Hasizmirli 1978 – 1990 yılları arası 12 senede 20 kupa kazanarak kırılması zor bir rekora da imza atı ve Kıbrıs Futbol tarihine adını altın harfler ile yazdırdı.

Kıbrıs Türk Futbolu’nun efsane isimlerinden olan Erdinç Hasizmirli’ye merak ettiklerimi sordum ve güzel bir söyleşi gerçekleştirdik.

Atletizm ile tanışmanız nasıl oldu? Sizi kim keşfetti?

Beni keşfeden Karaoğlanoğlu İlkokulu’ndaki öğretmenim Sayın Mehmet Mannavoğlu’dur. Girne bölgesinde yarıştım 75 ve 1000 metrede birincisi geldim. Ayrıca Karaoğlanoğlu bölgesinde de birinci geldim. Daha sonra tüm ada çapında yarışlar oldu yine 75 ve 1000 metrede birinci geldim. 1976-1977 yılında ortaokula gittiğim zaman yine atletizme devam ettim o dönemler Atatürk koşuları yapılıyordu ve orda da birinciliklerim oldu. 1977 yılında Türk Ocağı Spor Kulübü alt yapısına geldim 1978 yılında Türk Ocağı Spor Kulübü’nün A takımına çıktım.

Türk Ocağı Spor Kulübü’nde ilk maçınızı hatırlıyor musunuz?

Evet, ilk maçım 1978 – 1979 sezonunda Mağusa Türk Gücü karşılaşmasıydı.

Türk Ocağı Spor Kulübü’nde unutamadığınız maçlarınızdan bizlere bahsedebilir misiniz?

Türk Ocağı Spor Kulübü’nde unutamadığım üç maçım var. Birincisi 1980 Gönyeli – Ocak maçı Gönyeli 15 maçtır sahasında yenilmiyordu bizde o gün çok iyi mücadele ettik o maçta 15 yaşındaydım ve maçı 1-0 kazanmıştık. İkincisi, Türk Ocağı – Mağusa Türk Gücü Devlet Başkanlığı Kupası Final maçı 1-0 kazandık golü de ben atmıştım ve kupayı müzemize götürmüştük. Üçüncüsü ise Türk Ocağı – Yenicami Rothmans Turnuvası karşılaşması 3-1 kazanıp turnuvada şampiyon olmuştuk o maçta çok iyi bir performans göstermiştim.

Baf Ülkü Yurdu’na transferinizden bizlere anlatabilir misiniz?

Baf Ülkü Yurdu’na transferim 1985-1986 cezalı olarak Baf Ülkü Yurdu’na imza atıyorum. Askerliğimi Lefke’de yaptığım sırada oradaki bölük komutanı Türkay Öztürkler çok iyi bir Baf Ülkü Yurdu’cu olduğu için Baf’a transferim gerçekleşti.

Baf Ülkü Yurdu’nda unutamadığınız maçlardan bizlere bahsedebilir misiniz?

Baf Ülkü Yurdu’nda iki tane unutamadığım maçım var. Birincisi, Küçük Kaymaklı ile oynadığımız 4-3 biten ve benimde bir gol attığım unutulmaz bir maçtı. İlk 20 dakika 3-0 yaptık hava yağmurluydu maçın ertelenmesi an meselesiydi ve maç devam etmişti. Maç bir anda 3-3 oldu soyunma odasına gittik kimseden çıt çıkmıyordu ve o an Üner hoca bize şöyle dedi “Bu takıma nasıl 3 tane attıysanız yine atacaksınız bu maçı alacaksınız, bu maç bizim şampiyonluk maçımızdır” dedi ve ikinci yarıya çıkarak maçı 4-3 kazandık. İkincisi ise 1987 Cumhurbaşkanlığı Kupası Final maçı Mağusa Türk Gücü’nü 2-0 yenip kupayı kazandığımız gollerden birini ben atmıştım.

Erdinç Hasizmirli’nin eski takım arkadaşları bizlere düşüncelerini ve anılarını anlattılar.

Özben Kalfa: 80’li yılların en büyük en kaliteli futbolcusu Erdinç’in unutamadığım maçı Gönyeli’yi deplasmanda 1-0 benim attığım gol ile yendiğimiz maç henüz 15 yaşında muhteşem bir performans sergileyerek galibiyetimizde büyük pay sahibi olmuştu.

Tayfun Kurtarıcıoğulları: Kıbrıs Futbolu’na adından söz ettiren bir futbolcuydu. Türk Ocağı’na âşık bir büyük bir aşk ile oynayan bir futbolcuydu. Erdinç’in unutamadığım maçı ve en önemli anımız ise Gönyeli’de 1984 kupa finaliydi. Tayfun, Erdinç ve Hilmi üçlüsünün mükemmel oyunu karşısında tribünlerden gelen “Oley oley” sesleri asla unutamayacağım anılarımızdan biridir.

Cenk Berkalp:  Erdinç, mükemmel teknik ve oyun zekâsı ile oynayan Kıbrıs Futbolu’nun en önemli futbolcularından biriydi. Erdinç’in unutamadığım maçı Küçük Kaymaklı’yı 4-3 yendiğimiz maç mükemmel ötesi bir futbol oynayarak galibiyetimizde büyük bir rol oynamıştı. Erdinç çok espirili takımında neşe kaynağı idi. Öyle ki unutamadığım anımızda soyunma odasında masörümüz herkese masaj yapmaya başlamıştı Erdinç’te birden masöre seslenerek “Yanlış kişilere masaj yapan” dedi maçı kazandıracak ayaklar burada diyerek masöre kendi ayaklarını gösteriyordu soyunma odasında herkes gülmüştü bu olaya.

Ahmet Fahri Denizer: Erdinç kendi döneminin futbolu aklı ile oynayan en akıllı futbolcusuydu. Erdinç’in unutamadığım anım Gençlerbirliği ile oynanan maçta rahmetli Üner Berkalp hoca Erdinç’e adı ile hitap ettiği halde hiç tepki vermezken Alex adı ile hitap ettiğinde hemen cevap vermesi bizlerin çok dikkatini çekmişti bu anıyı hiç unutmadım.

“Erdinç Hasizmirli futbolumuza verdiğin hizmetler ve sahada akıttığın ter için sana sonsuz teşekkürler.”

 

Benzer Haberler

Başa dön tuşu