KıbrısManşetToplum

19 Mayıs TMK’dan Alkışlanacak Adım!

Girne 19 Mayıs Türk Maarif Koleji 8. sınıf öğrencileri, öğretmenleri ile birlikte Eğitimle Sosyal Gelişim Gönüllüleri Projesi kapsamında Lefkoşa’da bulunan Çocuk Esirgeme Kurumunu ziyaret ederek orada bulunan çocukların gelişimine katkı sağlamak adına etkinlikler gerçekleştirdi. 

Mustafa Çağatay İlkokulu öğrencileri

Etkinlikler çerçevesinde çocukların İngilizce derslerine katkı sağlayacak kelime aktiviteleri de yapıldı. Öğrenciler, sevgiyle yaptıkları paylaşımlarıyla çocukların gönlünü kazanmış ve unutulmaz bir deneyim yaşadılar. Hem öğrenciler hem de orada bulunan çocuklar bu etkinliklerin devamını heyecanla beklediklerini dile getirdiler.

İlkokul Öğrencilerine İngilizce Dersi Veriliyor

Mevlana’nın “Bir mum diğer bir mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez” sözünü esas alan 19 Mayıs Türk Maarif Koleji, “Eğitimle Sosyal Değişim Gönüllüleri”, 8. ve 10. Sınıf öğrencilerinden oluşan gönüllü bir öğrenci grubu ve bir iyilik projesidir.

Mustafa Çağatay İlkokulu öğrencileri

Proje, 19 Mayıs Türk Maarif Koleji öğretmenlerinin de desteğiyle ülkemizin geleceği olan gençler ve çocukları buluşturarak hem öğrenip hem öğretmeyi hedeflemektedir. Proje kapsamında gönüllü öğrenciler ve öğretmenler çarşamba ve perşembe günleri okul sonrası Mustafa Çağatay İlkokulu’na giderek oradaki 4. ve 5. sınıf öğrencilerine İngilizce dersi takviyesi yapıyor.

Yapılan dersler ilkokul müfredatı kapsamında hazırlanmakta ve öğrencilerin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak şekillendirildiği ifade edildi. Bu kapsamda proje, Vakıflar İdaresi ile Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı “İyilikte Yarışıyoruz” yarışmasına da katılım gösterdi.

Mustafa Çağatay İlkokulu öğrencileri

Proje, 2023 yılı bahar dönemi sonuna kadar devam edecek. Gönüllü öğretmen ve öğrenciler çocukların hayatlarında kalıcı dokunuşlar yapabilmek için her hafta aynı heyecan ve mutlulukla onlarla buluşmaya devam ettiği ve ışıklarıyla yeni mumları yakmayı hedeflendiği vurgulandı.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu