Kültür/SanatManşet

27 Mart Dünya Tiyatro Günü 4 Farklı Oyunla Kutlandı

27 Mart Dünya Tiyatro Günü kapsamında 4 farklı oyun sergilendi. Girne Belediyesi Tiyatro Toplulukları organizasyonu, Folklor ve Gençlik Merkezi (FOGEM) ve Girne Tiyatro Su’nun katkıları ile düzenlenen etkinlikler sabah 10:00 itibarı ile başlayarak, gece 23:30’a kadar devam etti. Dolu dolu geçen etkinlikler kapsamında Girne Belediye Meclis Üyeleri Haşim Yücel, Ayşe Karalıgil, Ali Tektan, Mete Ünal Girgen, Hakan Onurlu ve Girne Belediyesi Başkan Danışmanı Mustafa İlgen sanatçılara plaket ve çiçek takdiminde bulundu.

İLK ETKİNLİK ÖĞRENCİLERLE BAŞLADI

Etkinliklerin başlangıcı, saat 09:30’da 23 Nisan İlkokulu öğrencilerinin kortej yürüyüşü ile başladı. Ardından Mustafa Çağatay İlkokulu ve Şht. Hasan Cafer İlkokulu öğrencilerinin de Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu’na gelmesi ile birlikte ilk oyun olan ‘Gerçekle Düş Arasında’ çocuk oyunu perde açtı. İki kez gösterilen ve Girne Belediyesi Tiyatro Toplulukları’nın sahnelediği oyun, öğrenciler tarafından ilgi ile izlendi.

2 SAHNE 3 OYUN

Etkinlikler kapsamında daha sonra sırası ile akşam saat 20:00’de yine Girne Belediyesi Tiyatro Toplulukları’nın sahneye koyduğu ‘Shakespeare’in Hayaleti’ Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu’nda sahnelendi. Aynı anda bu kez Girne Amerikan Üniversitesi Spectrum salonu, Folklor ve Gençlik Merkezi (FOGEM)’in sahnelediği ‘Alikko ile Caher’ oyunu ile seyirci karşısına çıktı. Gece saat 22:00’de ise Girne Tiyatro Su’nun ‘Pygmalion Bir Demokrasi Müzikali’ adlı oyunu Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu’nda seyirciyle buluştu.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu