GündemManşetÖzel HaberSpor

6. Çağıl Zorlukasap Sporting Anı Turnuvası Düzenleniyor

6. Çağıl Zorlukasap Sporting Anı Turnuvası, 6 Haziran 2021 Pazar günü Girne Raif R. Denktaş poligonunda düzenleniyor.

Turnuva yetkililerinden verilen bilgiler şu şekildedir:

Müsabaka başlama saati 8:30 dur. Yarışma Yıldızlar (U15), Gençler (U 21), Kadınlar, Büyük erkek avcılar, Büyük erkek atıcılar, Veteranlar, Takımlar ve Overall müsabakalarından oluşur.

Kategoriler:

– Yıldızlar Kategorisi 15 yaş ve altı sporcular (2006 ve altı)

– Gençler kategorisi 16 ile 21 yaş arası sporcular (2005 – 2000)

– Kadınlar kategorisi

– Büyükler kategorisi 22 ile 54 yaş arası sporcular (1999 – 1967)

– Veteranlar kategorisi 55 yaş ve üzeri sporcular (1966 ve üstü)

– Takımlar kategorisi

Kurallar:

-Yarışmacılar atış için 24gr ve 28 gr olmak üzere fişek tercihi yapabilirler.

-Müsabaka 25 plakadan oluşan tek seri üzerinden yapılacaktır.

-Yarışacak olan sporcular, kendi kategorilerinde attıkları skor üzerinden puanlaması yapılıp en yüksek skor atan ilk üç sporcu katıldıkları kategorilerdeki kupaları almaya hak kazanacakdır.

– Kategoriler için final atışı yapılmayacaktır.

-Beraberlik durumunda baraj atışı yapılacaktır.

-Baraş atışları 1. Stantta başlar ve atış düzeneğindeki ilk duple ‘den başlayarak sırasıyla devam eder, her defasında tek duple atılır.

-Overall büyük ödül için kategoriye bakılmaksızın en yüksek skor atan ilk 10 kişi yarı finale katılmaya hak kazanır.

– Yarı final sporcularını belirlerken, beraberlik durumunda yine baraj atılacaktır.

-Yarı final atışından sonra ilk atılan skor ile yarı finalde atılan skorun toplamı en yüksek olan 5 kişi finale kalmaya hak kazanacaktır. (Yani Finale kalan yarışmacıların puanlaması 25+25:50 plaka üzerinden değerlendirilecektir)

-Final stand sıralaması en düşük puandan en yükseğe doğru sıralanır. (En düşük puana sahip olan sporcu ilk standa girer).

– Final atışından önce tüm skorlar sıfırlanacak ve 25 plakadan oluşan tek seri üzerinden yapılacak final atışında en yüksek skor atan kişi günün en iyi atıcısı ödülüne sahip olacaktır.

-Takımlar müsabakası önceden belirlenen 3 sporcudan oluşur. Takıma yazılacak sporcularda kategori ayrımı (avcı, atıcı, veteran , bayan vs.. ) gözetilmez.

-Duple atışlarda ikinci tabağın kırık çıkması durumunda atış duple olarak tekrar edilir. Tekrar esnasında derecelendirme ilk tabağın durumuna bakılmaksızın sadece ikinci tabak için yapılır. İlk tabağın derecelendirmesi ise sporcunun tekrar öncesi yapmış olduğu ilk atışı baz alınır.

-Son yazılım saati 15:30 dur. Yarışmaya gelecek olan kişilerin maskeleriyle birlikte gelmelerini ve yarışma esnasında sosyal mesafe kurallarına dikkat etmelerini rica ederiz.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu