
Polis Ekipleri tarafından Gazimağusa, Girne ve Güzelyurt’ta dün akşam gerçekleştirilen asayiş ve trafik denetimleri kapsamında, toplam 767 kişi aleyhinde yasal işlem başlatıldı. 3 kişi de tutuklandı.
Denetimler kapsamında; eğlence mekanları, alkollü içki satışı yapılan yerler, kumarhaneler, gece kulüpleri, kahvehaneler, bahis ofisleri, halkın yoğun olarak bulunduğu yerler ve trafikte araçları ile seyir halinde olan sürücüler kontrol edildi.
Asayiş Denetimleri Kapsamında;
Kumarhaneye girmeleri ve bulunmaları yasak olduğu halde, kumarhane içerisinde tespit edilen toplam 54 kişi aleyhinde yasal işlem başlatılmıştır.
Ülkede yasal statüsü olmadığı halde, ikamet izinsiz olarak ikamet ettiği tespit edilen toplam 3 kişi tutuklandı.
Trafik Denetimleri Kapsamında;
Toplam 4,314 araç sürücüsü kontrol edilmiş olup, çeşitli trafik suçlarından toplam #717 sürücü rapor edilerek aleyhlerinde yasal işlem başlatılırken, 19 araç ise trafikten men edildi.
Rapor Edilen Trafik Suçları İse;
267’si yasal hız sınırı üzerinde süratli araç kullanmak,
11’i alkollü içki tesiri altında araç kullanmak,
18’i sürüş esnasında cep telefonu kullanmak,
25’i emniyet kemeri takmadan araç kullanmak,
54’ü seyrüsefer ruhsatsız araç kullanmak,
10’u sigortasız araç kullanmak,
11’i kamu işletme izninde belirtilen kurallara uymamak,
1’i kamu işletme izinsiz araç kullanmak,
3’ü tehlikeli sürüş yapmak ve
317’si diğer trafik suçlarından oluşmaktadır.
















