BelediyeÇevreGündemKıbrısManşetToplum

“Alikko ile Caher” Çocuk Tiyatro Oyunu Yazma Yarışmasının Sonuçları Belli Oldu

Girne Belediyesi, ülke tiyatrosuna yeni, özgün oyunlar, tiyatro kültürüne kalıcı eserler ve yeni yazarlar kazandırmak amacıyla düzenlediği Girne Belediyesi 1.Alikko ve Caher isimli çocuk tiyatro oyunu yazma yarışmasında derece alan tiyatro eserlerini, jürinin değerlendirmesi sonucunda belirledi.

Mutlu Palyaçolar Ülkesi isimli eser jüri değerlendirmesi sonucu 1.’lik ödülüne layık bulundu.

Jüride; Girne Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Derman Atik, Yazar-Oyun- Yönetmen Dr. İzel Seylani, Oyuncu  – Yazar – Yönetmen Hatice Tezcan, Öğretmen –Oyuncu – Yönetmen İlken Atik, Uzman  Psikolog Süheyla Timuçin  yer aldı.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü;  Kültür ve Sanat yaşamın ayrılmaz bir paçasıdır…

Pandeminin ve buna bağlı olarak zor koşulların her alanda halen devam etmesine rağmen,  belediyemiz bu süreçte kültür- sanat anlamında birçok etkinliği imkânları ölçüsünde hayata geçirmeyi başardı.  Bu dönemde sanatın birleştirici, iyileştirici gücü her zamankinden daha çok fazla önem ve değer kazandı. Belediyemiz 1. Müzikal ve Müzikli Tiyatro ve 1.Alikko ve Caher isimli çocuk tiyatro oyunu yazma yarışmalarını düzenleme kararını alırken, öncelikli amacımız, sanatta üretime, ülke tiyatrosuna yazar ve yeni eserlerin kazandırılması, elde edilecek tiyatro eserlerin kitaplaştırılması ve gelecek nesillere aktarılmasını hedefledi.

Bu noktada yarışmaya gerek ülkemiz, gerekse Türkiye’den yazarlar büyük ilgi göstermiştir. Çok değerli jüri üyeleri, yarışmaya gelen eserleri titizlikle değerlendirmiş ve kazananları belirlemişlerdir.  Tüm jüri üyelerine bizlere verdikleri destek ve işbirlikleri için çok teşekkür ederim. Yarışmaya eser göderen tüm katılımcılara ilgileri nedeniyle teşekkür eder, derece alan yazarları içtenlikle kutlarım ”dedi.

Jüri değerlendirmesine göre;

1.’lik kazanan eser 21121 rumuzu ile Cengiz Eşiyok’un Mutlu Palyaçolar Ülkesi

2.’lik kazanan eser 69751 rumuzuyla Mehmet Boncukoğlu’nun Birleşmiş Hayvanlar Ormanı

3.’lük kazanan eser Lutro rumuzuyla Gizem Bilgi Su Şahin’in Harikalar Adası isimli tiyatro oyunu ödül kazanmıştır.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu