DünyaGündemManşet

Amerika’da Kimliklerdeki Cinsiyet Bilgisi İçin X Seçeneği Kararı

New York eyaletinde onaylanan yeni bir tasarı ile kendini erkek ya da kadın olarak tanımlamayan kişiler cinsiyetlerini “X” olarak işaretleyebilirler.

Tasarının imzalanması halinde New York, ABD’de eyalet belgelerinde cinsiyetten bağımsız bir işarete izin veren 25. eyalet olacak.

Cuma günü New York Eyalet Meclisi’ndeki milletvekilleri, kendilerini erkek veya kadın olarak tanımlamayan New Yorkluların ehliyetleri ve doğum belgeleri de dâhil olmak üzere resmi devlet belgelerinde cinsiyetlerini “X” olarak işaretlemelerine izin veren yasa tasarısını onayladı.

New York Daily’nin haberine göre, Manhattan’ı temsil eden Meclis Üyesi Daniel O’Donnell, “Bu tasarıdaki hükümler hayatı daha güvenli hale getirecek” dedi.

Cinsiyet Tanıma Yasası olarak bilinen yasa tasarısı şimdi Vali Andrew Cuomo’nun masasına gidiyor. Daily News’in bildirdiğine göre, tasarı imzalanırsa, New York’ta devlet belgelerinde insanlar, cinsiyet bilgilerini değiştirebilecekler.

Tıbbı kanıta gerek yok

Tasarıya göre, cinsiyet bilgilerini değiştirmek isteyen New Yorkluların artık bu değişiklik için tıbbi kanıt sunmaları gerekmeyecek. Tasarı, yasal isim değişikliklerinin yerel bir gazetede listelenmesi zorunluluğunu da ortadan kaldıracak.

CNN’nin haberine göre de tasarı eğer imzalanırsa New York, ABD’de eyalet belgelerinde cinsiyetten bağımsız tanımlayıcıya izin veren 25. eyalet olacak.

Participants carry a rainbow flag as they march during the annual Gay Pride Parade in Sao Paulo, Brazil, Sunday, June 18, 2017. (AP Photo/Nelson Antoine)

Daha önce bir Beyaz Saray yetkilisi de Biden yönetiminin pasaportlar da dahil olmak üzere federal belgelerde değişiklik yapmayı düşündüğünü söylemişti. Mayıs ayında bir grup kongre üyesi, Başkan Joe Biden’a “X” seçeneğini eklemesi için baskı yapmıştı. Biden’a geçen ay gönderilen mektupta, “Bütün federal kimliklerde cinsiyetten bağımsız bir işaretin (“X”) bulunması gerektiğine inanıyoruz” denildi.

Kaynak: Sözcü Gazetesi

Benzer Haberler

Başa dön tuşu