BelediyeGirne BelediyesiGündemManşet

‘Antis Plajı Açılış Seremonisi’ Yoğun Katılım İle Gerçekleşti

‘Girne Arkın Group Fest 23’ kapsamında başlayan Karaoğlanoğlu Antis Deniz Festivali, Cuma akşamı yoğun bir katılımla ikinci gününü tamamladı. Antis Plajı Açılış Seremonisinin de yapıldığı festivalin ikinci gününde, yoğun bir etkinlik programı vardı.

29 Eylül Cuma günü etkinlikler, kadın/erkek futbol müsabakaları ile start verdi. Yoğun izleyici eşliğinde ikinci gününü tamamlayan müsabakalar, yoğun rekabet ile gerçekleşti.

Eş zamanlı olarak, açılan yaklaşık 30 stant ile gelen ziyaretçilere yiyecek/içecek ve çeşitli ürünlerin sunulduğu festival alanında, gerçekleştirilen ‘Dance of Fire’ gösterisi ise ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşattı.

Saat 19:30 sularında açılış seremonisinin gerçekleştirildiği gecede, Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul ve Girne Bölge Muhtarları konuşma gerçekleştirdi. Seremoninin ardından ise DJ Boysan, birbirinden güzel parçalarla, katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

“Antis başlangıç adımıdır!”

Sözlerine Antis Plajı’nın Sümer Aygın döneminde belediye envanterine geçtiğini hatırlatarak başlayan Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Nidai Güngördü döneminde ise büfe alanının hayata geçirildiğini, şimdi de bir adım daha ilerleyerek, yapılan kompleksleri hayata soktuklarını belirtti. Bu çalışmalardaki asıl amacın, Girne Belediyesi olarak sahillere sahip çıkıldığının görülmesi olduğunu vurgulayan Şenkul, 5 adımlı sahil şeridi projesinden birisi olan, Antis Plajı’nın, bu amacın başlangıç adımı olduğunun altını çizdi.

“Buraları kimseye kiralanmayacak”

Bu tür projelerin hayata geçirilmesi ile gerçek anlamda ülkeye sahip çıkıldığına işaret eden Şenkul, kalıcı bir şekilde halkın kullanımına sunulacak projelerin bu anlamda büyük önem taşıdığının altını çizdi. Bazı söylentilere de dikkat çeken Şenkul, “Antis Plajı’nın özel işletmeye kiralanacağı yönündeki açıklamalara atıfta bulundu ve “Buraları kimseye kiralanmayacak. Bu tesisler belediyenin işletmesinde olacaktır. Biz buraları halkımızın mevcut ekonomik sıkıntılar içerisinde, daha rahat denize girebileceği ve gününü geçirebileceği bir yere sahip olması için yaptık.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda Şenkul, başta festivalin hayata geçirilmesinde emeği bulunan tüm belediye emekçilerine olmak üzere, festivale katılan ve destek veren herkese teşekkür etti.

Mükemmel bir Pazar günü ile son bulacak

Festivalin son günü olan 1 Ekim’de etkinlikler erken saatlerde başlayacak. Saat 05:30’da Palamut/Mineri Akanamatu Balık Yarışması ile güne enerjik bir başlangıç yapılacak. Yarışma saat 15:00’teki ödül töreni ile son bulacak. Gün boyunca plaj tenisi turnuvasının gerçekleşeceği etkinlik saat 18:00’deki müsabakalar ödül töreni ile sona erecek. Saat 19:00’da ise ‘Girne Belediyesi 1. Sualtı Görüntü Avcılığı Fotoğraf Yarışması’ ödül töreni gerçekleşecek. Etkinliklerin devamında ise saat 16:00 – 22:00 arasında ‘Al Etciğini Da Gel’ adlı Mangal Partisi düzenlenecek. Gece saat 19:00 – 20:30 saatleri arasında ‘Grup Otantik’ ile Kıbrıs Havaları konseri ve akabinde de ‘The Healers Band Reggae’ konseri ile devam edecek.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu