ÇevreGündemKıbrısManşetToplumTurizm

Ataoğlu, Azerbaycan Yükseliş Partisi Yetkililerini Kabul Etti

Turizm ve Çevre Bakanlığı Fikri Ataoğlu, Azerbaycan Yükseliş Partisi (AY Parti) yetkililerini kabul etti.

Azerbaycan Yükseliş Partisi Başkanı Anar Asadli, Başkan birinci yardımcısı Bahram İsmailov ve Başkan Yardımcısı Gülşen Haciyeva ile görüşen Ataoğlu, ülke turizmi açısından Azerbaycan ile yapılabilecek işbirliklerini görüştü.

Bakan Ataoğlu Ay Parti yetkililerinin KKTC’ye gerçekleştirdikleri ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirirken, iki ülke arasında var olan ilişkilerin daha ileri noktalara taşınması için el birliğinde çalışılmasının gerekli olduğunu söyledi.

Azerbaycan ile daha önce turizm alanında başlatılan girişimlerin bu dönemde de yeniden canlanması için çalıştıklarını söyleyen Ataoğlu, kardeş Azerbaycan’ın Kıbrıslı Türklere yönelik her zaman için kucaklayıcı olduğunu vurguladı.

Önümüzdeki hafta Azerbaycan’dan turizm paydaşlarını KKTC’de ağırlayacaklarını da ifade eden Ataoğlu, turizm alanında işbirliğinin başlayacağını söyledi.

Kıbrıslı Türklerin yaşadığı ambargolar nedeni ile turizm başta olmak üzere her alanda sıkıntılar yaşadığına değinen Ataoğlu, Azerbaycan’ın desteği ile turizmde yeni bir sayfa açabileceklerini belirtti.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu