ÇevreGündemKıbrısManşetToplumTurizm

Ataoğlu: KKTC En Güvenli Turizm Destinasyonu

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 27-28 Ekim tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen Antalya Turizm Fuarı 2021’e, katıldı. Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın  “Partner Ülke” statüsünde katıldığı fuar 2 gün sürecek.

Fuara Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun yanı sıra Dağıstan Cumhuriyeti Rusya Federasyonu Turizm ve Halk Sanatları Bakanı Emin Merdanov, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve yabancı tur operatörleri katıldı.

Bakan Ataoğlu Antalya Turizm Fuarı’nın açılış töreninde yaptığı konuşmada KKTC’nin ‘güvenli ülke’ konumunda olduğunun altını çizdi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid 19 pandemisi nedeni ile turizm sektörünün etkilendiğini söyleyen Ataoğlu, pandemi ile yaşamaya alıştıklarını, bu nedenle turizm sektörünü eski günlerine getirmek için yoğun bir çaba sarf ettiklerini kaydetti.

“En güvenilir ülkeyiz”

Kuzey Kıbrıs olarak pandemi sürecini başarılı bir şekilde yönettiklerini ifade eden Ataoğlu, vakaların düşük seviyede seyrettiğini, sağlık sisteminin ise sorunsuz çalıştığını belirtti.

Pandeminin başladığı yıl olan 2020 yılı yaz turizm sürecinde bakanlık olarak alınan hijjen tedbirleri sayesinde hem 2020, hem de 2021 turizm sezonunun sıkıntısız bir şekilde geçtiğini anlatan Ataoğlu, bu tecrübeler sayesinde 2022 yılının da çok daha iyi geçeceğini vurguladı.

“Turizm sektörüne destek olduk”

Ataoğlu, bakanlık olarak, Covid-19 salgınının sektör üzerindeki olumsuz etkilerini asgari düzeye indirmek amacıyla hızlı bir şekilde, dünyanın ilk örneklerinden biri olan “Güvende Kal” Sertifikasyon Programı”nı hayata geçirdiklerini dile getirerek, ülkeye gelen turistleri sağlıklı ve hijenik ortamlarda ağırladıklarını anlattı.

Turizm sektörünün içinde bulunduğu olumsuzlukların azaltılması amacıyla; “Sosyal sigorta prim desteği, kredi desteği, acentelere, otellere ve rehberlere hibe destekleri” yapılması gibi birçok destek paketi hayata geçirdiklerini belirten Ataoğlu, sektörün ayakta kalması için yapılan bu hamlelerin faydasını gördüklerini de ifade etti.

“Yılın 12 ayı turizm mümkün”

Yılın 12 ayında güneşin eksik olmadığı Kuzey Kıbrıs’ta turizm 12 ay yapılabileceğini söyleyen Ataoğlu, aşılarını tamamlamış tüm turistleri, hijenik sertifikalı otellerde ağırladıklarını kaydetti.

Kuzey Kıbrıs’ı görmeyen herkesin en kısa sürede KKTC’yi ziyaret etmesini de isteyen Ataoğlu, ülkenin doğal ve tarihi güzelliklerini keşfetmek için herkesi Kuzey Kıbrıs’a davet etti.

“Anavatan Türkiye her zaman yanımızda oldu”

Salgın boyunca Anavatan Türkiye’nin desteğini de her zaman hisssettiklerini ifafe eden Ataoğlu, “aşı konusu başta olmak üzere bizlere destek veren Anavatanın bu destekleri asla göz ardı edilemez” diye konuştu.

Turizm konusunda da herzaman KKTC’ye el uzatan, ülke turizminin gelişmesi için katkıda bulunan TC Kültür ve Turizm Bakanı Sn. Mehmet Nuri Ersoy’a da teşekkürlerimi sunan Ataoğlu, yeni dönemde de iş birliğimizin artarak devam edeceğini belirtti.

KKTC modern bir stand ile tanıtılıyor

Ükemizin uluslararası platformlarda tanıtılması ve pazarlanması amacı ile 27 -28 Ekim 2021 tarihleri arasında düzenlenecek olan Antalya Turizm Fuarına 60 m2 lik modern tasarım bir stand ile katılım gerçekleştirecektir.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Antalya Turizm Fuarı’nda KKTC, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu başkanlığındaki Turizm profesyonelleri, sektör temsilcileri ve Bakanlık yetkililerinden oluşan bir heyet ile temsiliyet gösterecektir.

20 ülke katılıyor

Antalya Turizm Fuarı’nın ulusal ve uluslararası tur operatörleri, offline ve online seyahat acenteleri, konaklama tesisleri,havayolları,ulaşım firmaları, rekreasyon alanları, bilişim teknolojileri, gastronomi, hizmet ve finans sektörü gibi teknolojileri gastronomi, hizmet ve finans sektörü gibi turizm sektöründe yer alan ve hizmet eden, sinerji yaratmayı hedefleyen tüm turizm profesyonelleri ziyaret etmektedir.

İkram sahibi kktc

Fuarın ilk gecesinde düzenlenecek olan ‘ Welcome Party ‘ etkinliğinde ikram sahibi olarak turizm profesyonellerini ağırlayacak olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Antalya Turizm Fuarı ile turizm ürünlerimizi dünya turizmine sunarak turizm profesyonellerinin, yatırımcılarının ve yeni girişimcilerinin ülkemizle olan iletişimini arttırmayı ve pekiştirmeyi hedeflemektedir.

Amaç, pandemi sürecinde turizme ivme katmak

20 ülkeden 2000’i aşkın yabancı seyahat acentesinin katılacağı fuar bu yıl tüm dünyada yaşanan pandemi sürecinde turizm endüstrisine heyecan, motivasyon ve hareket katmak amacı ile düzenleniyor.

Antalya Turizm Fuarı, turizm sektörünün tüm paydaşlarını en son gelişmeleri paylaşmak, işbirliği ve daha fazla gelişme için fırsatlar yaratacak bir platformdur.

Antalya Turizm Fuarı, Türk turizminin kalbi olan Antalya’da yeni bir vizyonla turizm fuarlarına yenilikçi bir anlayış getirmeyi amaçlamaktadır.

 

Benzer Haberler

Başa dön tuşu