ÇevreGenelGündemKıbrısManşetSiyasetToplum

Başbakan Ünal Üstel “Enerji Açığı Ortadan Kalkacak”

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye’nin hibe ettiği ve bugün KKTC’ye gelen jeneratörlerin, yaklaşık 10 gün içinde Teknecik Elektrik Santralı’nda monte edilerek devreye gireceğini ve bugüne kadar yaşanan enerji açığını ortadan kaldıracağını söyledi.

Türkiye’nin gönderdiği, her biri 25 megawat gücünde iki jeneratör bugün KKTC’ye geldi. Türkiye tarafından hibe edilen jeneratörler Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) yetkilileri tarafından teslim alındı. Başbakan Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve Maliye Bakanı Sunat Atun, Gazimağusa Limanı’na gitti.

Başbakan Ünal Üstel, Gazimağusa Limanı’nda basına yaptığı açıklamada, UBP-DP-YDP koalisyon hükümeti olarak, ülkede uzun zamandır yaşanan elektrik kesintilerini ve enerji açığını ortadan kaldırmak için çalışma yaptıklarını, Anavatan Türkiye ile temas sonucu iki jeneratörün Türkiye tarafından hibe edildiğini ifade etti.

Jeneratörlerin toplamda 50 megawat olduğunu ve bugüne kadar yaşanan enerji açığının giderilmesini sağlayacağını belirten Başbakan Üstel, jeneratörlerin yaklaşık 10 gün içinde Teknecik Elektrik Santrali’nde monte edilerek devreye gidereceğini belirtti.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu