ManşetSpor

Basketbol Akademi Çalışmaları Devam Ediyor

Akdeniz Spor Birliği Kulübü yeni dönem ile spor çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Akdeniz Spor Birliği Kulübü, Dr. Serhat Deniz tarafından 2004 yılında kurulmuştur ve Girne’de faaliyet gösteren Akdeniz Spor Birliği Kulübü çatısında birçok spor dalını bulunduruyor. Badminton sporuyla başlayan kuruluş günümüzde Basketbol, Badminton, Okçuluk, Masa Tenisi, Kadın Futbolu, Futbol Tenisi, Yüzme ve Jimnastik olarak toplam 8 farklı branşta faaliyet gösteriyor.

Amaçlarını temel spor eğitimleri vererek küçük, genç ve büyük yaş gruplarına sporu sevdirmek, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve gelecek nesillerinde spor alt yapısını oluşturmak olarak tanımlayan Akdeniz Spor Birliği Girne’de aktif olarak faaliyet gösteriyor.

Akdeniz Spor Birliği Beden Eğitimi Öğretmeni ve Antrenörü Emine Tanışık bizlere şunları söyledi;

“Akdeniz Spor Birliği Basketbol Okulları olarak çalışmalarımızda temel spor ve basketbol eğitimi vererek, gelecek nesillerin sağlıklı ve sağlam bir şekilde spor ve basketbol alt yapılarının oluşmasını amaçlıyoruz.

Sporun evrensel olarak öngörülmesi gereken sevgi, kardeşlik ve dürüst oyun ilkelerine bağlı kalarak kültürlü ve sağlıklı genç bireylerin yetişmesi için Basketbol Okulu Küçükler ve Büyükler grubu olarak uzman ve yüksek deneyim sahibi beden eğitimi öğretmenleri ve antrenörlerimiz eşliğinde modern ve pozitif yaklaşımlı antrenman metotları uygulamaya çalışmaktayız.

Sporcuların ihtiyaç duyacakları teknik donanım ve kişisel özelliklerini onlara kazandırmak amacı ile çalışmalarımız Pazartesi 17.00, Çarşamba 17.00 ve Cumartesi (10.30 ve 11.30) günleri yapılmaktadır. Ayrıca Basketbolda Kadınlar kategorisinde (küçük, genç, büyük ) ve Erkekler katagorisinde (küçük, genç, büyük) Liglerinde takımlarımız mevcuttur.”

Benzer Haberler

Başa dön tuşu