BelediyeDikmen BelediyesiManşetSağlık

“Bilinçli İlaç ve Antibiyotik Kullanımı” Eğitimi Verildi

Yakın Doğu Üniversitesi ve Dikmen Belediyesi iş birliğinde kadınlara “Bilinçli ilaç ve antibiyotik kullanımı” eğitimi verildi.

Bilinçsiz ilaç kullanımı ile artan antibiyotik direnci, dünya genelinde en önemli sağlık sorunlarının başında geliyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün sıklıkla gündeme getirdiği gibi, aşırı ve yanlış kullanım nedeniyle pek çok bakteri antibiyotiklere karşı direnç kazanıyor. Bu durum, antibiyotikleri etkisiz hale getirirken hastalıkların tedavi edilmesini de büyük ölçüde zorlaştırıyor.

Doğru bir ilaç kullanım alışkanlığı için toplumsal bilinç büyük bir önem taşıyor. Bilinçli ilaç ve antibiyotik kullanımı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Yakın Doğu Üniversitesi ve Dikmen Belediyesi iş birliğine kadınlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Bölge halkından pek çok kadının yoğun katılım gösterdiği bilgilendirme toplantısına, Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi ve Belediye’nin kadın meclis üyeleri de katıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Endodonti Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Dilan Kırmızı’nın Dikmen Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirdiği bilgilendirme toplantısında, antibiyotik ve ağrı kesici ilaçların doğru kullanımı ile ilgili bilgiler aktarıldı. Toplantıya, Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi araştırma görevlileri Dt. Özel Baysen, Dt. Deniz Şevik ve Dt. Pelin Su Aydın da katıldı.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu