GenelManşet

Bulunmaz Hint Kumaşı Değilsiniz

Siyaset çöktü. Birçoğunuz “Günaydın şimdi mi fark ettin? ” diyecek ama aslında yıllardır yazdığım köşe yazıları çökmüş siyasetin isyanlarıydı.  Ne demişti Mustafa Kemal Atatürk: “Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu ila ve idame edecek sizsiniz.”

Peki, biz ne yaptık? Cumhuriyeti kurduk ama elden ayaktan kesilinceye kadar bizden sonra gelen nesilleri siyasi hırslarımız uğruna heba ettik. Gençleri kullandık, sokaklarda afişçi yaptık, fazla düşünmemelerini sağlayıp sadece bize tapmalarını istedik. Eğitmedik. Kalbinde devlet sevgisiyle yaşayıp, düzgün bir gelecek kurabilecek gençlere fırsat vermedik.

Günün sonunda da yönetemediğimiz bu devletin yapısı başımıza yıkıldı.  Siyasiler dahi herkes düzenden şikâyetçi fakat elini taşın altına koyan yok. Siyasiler konumlarından vazgeçmek istemiyor, memurlar haklarından. Siyasilerle sendikalar arasında yaşanan iktidar savaşının reel sektörü, işçiyi ve emekçiyi ezdiğinin kimse farkında değil. Artık ya uyanacağız ya da uyandığımızda bize ait hiçbir şey bulamayacağız.

Zaman artık gençlerin önünü açma zamanıdır. Kendini yetiştirmiş genç nesilleri kazanma zamanıdır. Yurt dışına göçmüş beyinleri ülkeleri faydasına çalıştırma zamanıdır. Siyaset akademilerinin kurup başta lobicilik olmak üzere, devlet yönetimi, siyaset, duruş, hitabet, beden dili gibi her türlü donanımla gençleri donatma zamanıdır. Dış temsilcilikleri güçlendirip Kıbrıs Türk Halkı’nın var olduğunu dünyaya anlatma zamanıdır.

Seçim ve halkoylaması yasası, siyasi partiler yasası, belediyeler yasası, kamu reformu, eğitim reformu, sağlık reformu, mali reform, turizm strateji planı, yükseköğretim strateji planı ve kendi ayaklarımız üzerinde durabilmemiz için gereken diğer adımları atma zamanıdır.

Bahaneler uydurup bir sonraki seçimi de garantiye alayım mantalitesiyle artık ülke yönetemezsiniz. Yapamayacaksanız, siyasi risk alamayacaksanız geleceğin önünü kapamaya hakkınız da yoktur. Çekilin bir kenara yapabilenler yönetimde yer alsın. Unutmayın ki bulunmaz Hint kumaşı değilsiniz. Atatürk ile başladık Atatürk ile bitirelim belki artık idrak edersiniz; “Rica ile merhamet dilenmekle bir millet ve devletin şeref ve istiklâli kurtarılmaz. Türk milleti, gelecek nesiller için bunu unutmamalıdır”.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu