ÇevreGündemKıbrısManşetTurizm

Çevre Koruma Dairesi İçin Temizlik Etkinlikleri Devam Ediyor

Turizm ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi Karpaz Özel Çevre Koruma Birimi tarafından Altınkum sahili ve piknik alanında temizlik etkinliği gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen etkinlikte farkındalık yaratmak amacı ile bölgede piknik yapan vatandaşlara da çöp poşeti dağıtıldı.

Çevre Koruma Dairesi, dağıttığı çöp poşetleri ile mevcut çöplerin çevreye yayılmasının önüne geçilmesini ve atıkların etrafa yayılmasını önlemeyi amaçlamıştır.

Çevre Koruma Dairesi Girne birimi ise Alagadi personeli ile birlikte Büyukkonuk Belediyesi’ne bağlı Kaplıca balıkçı barınağı bölgesinde temizlik etkinliği gerçekleştirdi. Temizliğe Büyükkonuk Belediyesi personeli ve iş araçları da büyük katkı sağlayarak bölgenin temizlenmesi sağlanmıştır.

“Alo 123 Hattına İhbar Edin”

Çevre konusunda yasaları ihlal eden kişilerin tespit edilmesi halinde Çevre Koruma Dairesi bünyesinde hizmet veren Alo 123 ihbar hattına bilgi verilmesi, çevrenin korunması açısından oldukça önem arz etmektedir.

Çevre Koruma Dairesi, çevreyi kirleten vatandaşların Alo 123 ihbar hattına bildirilmesi durumunda bölgeye en yakın ekibini olaya müdahale etmesi için yönlendirerek anında cezai işlem uygulamaktadır.

Herkesin çevreye karşı duyarlılık göstermesi halinde bu tür cezalara gerek kalmayacağı, temiz bir doğayı gelecek nesillere bırakılmasını sağlayacağız.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu