GündemManşetÖzel Haber

Chase Group Rallisi’nin İlk Günü Tamamlandı

2021 Basel Holding Kuzey Kıbrıs Ralli Şampiyonası’nın ilk yarışı olan Chase Grup Rallisi, Zet Karting’de geçilen seyirci özel etabıyla başladı. İlk günün en hızlısı, Hyundai I20 R5 ile yarışan Rauf Denktaş-Mehmet Mişon ikilisi oldu.

Fotoğraf: Özgür Göksel

2021 KKTC Ralli Şampiyonası, 7 Mayıs 2021 Cuma günü Zet Karting’in tekrardan kapılarını açması ile başladı. İki günlük program ile organize edilen Chase Grup Rallisi’nin ilk gününde ekipler Zet Özel Seyirci Etabı’nı geçtiler. Yaklaşık 1.2 kilometre uzunluğundaki pistte üçer tur atan ekipler ilk günü tamamladı.

Zet Karting’in açılış etkinlikleri kapsamında eski rallicilerin karting yarışıyla başlayan organizasyonda Drift gösterisi ve Time Attack gösteri yarışı da yapıldı. Ardından Chase Grup Rallisi’nde mücadele edecek olan 17 ekip pistte kozlarını paylaştılar.

Fotoğraf: Özgür Göksel

İlk günün en hızlısı Rauf Denktaş – Mehmet Mişon ikilisi olarak pistin en hızlı zaman ödülü olan “Zeka Özteknik Best Time” kupasını aldılar. 3 dakika 8.7 saniye derece elde eden Denktaş-Mişon ikilisini sadece 0.9 saniye farkla Deniz Fahri-Serhan Tan ikilisi takip etti. Fahri-Tan ikilisinin 0.1 saniye ardında ise iki ekip yer aldı. Fikri Macila-Doğa Koyuncu ikilisi ile Mustafa Bulutoğluları-Mustafa Yücener ikilisi aynı dereceyi elde ederek üçünclüğü paylaştılar.

Sınıflara göre dağılımda ilk günün sınıf 1 birincisi Buğur Kambillili – Niyazi Yorgancıoğlu, Sınıf N birincisi Barış Kalfaoğlu – Rasim Çetinkaya, Sınıf R birincisi Önder Zaim – Emre Üngüner ve Sınıf 3 birincisi Mahmut Özer – Ali Burhan ekipleri oldu.

Fotoğraf: Özgür Göksel

Rallinin ikinci günü olan 8 Mayıs 2021 Cumartesi günü toplamda 7 etap geçilecek. İkinci gün saat 10.03’de Kozan-1 ile başlayıp sırasıyla; 11.06’da Aktepe-1, 11.59’da Aktepe-2’den sonra ekipler servis sonrası mücadeleye 13.52’de Kozan-2, 14.55’de Aktepe-3, 15.48’de Aktepe-4 ve son olarak Zet Özel Seyirci Etabı geçilip ralli tamamlanacak. Organizasyonun ödül töreni ise 17.30’da yapılacak.

Kaynak: http://damalibayrak.net/

Benzer Haberler

Başa dön tuşu