EtkinliklerManşet

Çocuklar İçin Felsefe Atölyeleri GİGEM’de Başlıyor!

Girne Gençlik Gelişim Merkezi’nde çok yakında Çocuklar İçin Felsefe P4C Atölyeleri başlıyor.

GİGEM’in bu etkinliği ve genel olarak Çocuklar için Felsefenin önemini şu şekilde aktarıyor.

 

Çocuklar İçin Felsefe nedir?

 

P4C yönteminde soruşturan bir grup oluşturmayı hedefleyen öğretmen, “Kolaylaştırıcı” olarak adlandırılır. Çocukları yönlendiren sorular sorarak bir soruşturma ortamı yaratılmış olur. Çocuklar bu sorulara ilave olarak yeni sorular sorup birbirleriyle düşüncelerini dinlerler. Kolaylaştırıcı soruşturmayı kontrol altında tutmaz, çocukların birbirini dinlemelerini, başka sorular sormalarını destekler.

 

Akıl yürütme becerisi, sorgulama, doğru düşünmeyi öğrenmenin yaşının alışıla gelmişin çok daha öncesi bir dönemde geliştirebilineceği düşüncesiyle doğmuş olan Çocuklar İçin Felsefe Atölyesi’ne Girne Gençlik Gelişim Merkezi’nde kayıt yaptırabilirsiniz.

Neden Felsefe Atölyesi?

Bu dijital çağda çocukların, sosyal olmaları, oyun buluşmaları yapmaları, arkadaş edinmeleri ve nasıl ‘iyi arkadaş’ olabileceklerini öğrenmeleri için teşvik ederiz. Ama ‘iyi arkadaş’ ne demektir? Felsefe, kavramlar üzerine soruşturma yapmamızı sağlar.

Çocuklara genellikle hoşgörülü olmayı öğretiriz. Fakat “hoşgörü” derken kastettiğimiz şey nedir? Her zaman hoşgörülü olmak gerekir mi? Zorbalıklara karşı da hoşgörülü olmalı mıyız? Felsefe atölyelerinde sorular sorarak çocuğun hoşgörü erdemini keşfetmesini sağlarız.

Felsefe atölyeleri, katılımcıların, duygusal, iletişimsel ve bilişsel becerilerinin gelişmesine katkı sağlar. Katılımcıları, ne düşündüğünün, neden düşündüğünün, nasıl düşündüğünün bilincinde olmaya davet eder. Tüm bu süreç, katılımcıların kendilik, sosyal ve bütünsel farkındalık gelişimlerini destekler.

Atölye içerisinde çocuklar kendini ifade edilme becerisini, farklı açılardan bakabilmeyi ve bir başkasının fikirlerini kişileştirmeden dinlemeyi ve saygı duymayı geliştirir.

Çocuklar için Felsefe Atölyesi P4C 7-13 yaş grubuna yöneliktir. Daha detaylı bilgi ve kayıt için 815 07 68 telefon numarasından veya gigem@soscocukkoyu.org mail adresinden oluşabilirsiniz.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu