ÇevreGündemKıbrısManşetÖzel HaberSporToplum

CrossFit Sporcuları Asya Bebek İçin Yarıştı

Özel Haber - Zerrin Yapıcıoğulları

Noyanlar Group of Companies ve CrossXtreme Spor Salonu sponsorluğunda, ilk kez bir Fonksiyonel Fitness (CrossFit) Şampiyonası 25 – 26 Eylül 2021 tarihlerinde Royal Sun Residence’da gerçekleşti.

Ülkemizde Crossfit branşında faaliyet gösteren spor salonlarının katılım gösterdiği şampiyonada farklı bölgelerde bulunan spor salonlarından aktif olarak Crossfit yapan 50’nin üzerinde sporcu katılım gösterdi.

Elde edilen gelir Asya bebeğe bağışlanacak

Ülkemizde ilk kez düzenlenen Fonksiyonel Fitness (CrossFit) Şampiyonası yapılmasının yanı sıra şampiyona da elde edilen gelir SMA hastası Asya bebeğin tedavi masrafları için bağışlanacak.

Yarışmaya paralimpik atletlerde boy gösterip yarıştı. Sporcuların yanı sıra, izleyicilerin da katılıp aktif olarak yer alarak eğlenebileceği birbirinden farklı ufak yan yarışmalar da yapılarak organizasyonda renkli görüntülere sebep oldu.

Şampiyona da dereceye giren katılımcılara yarışma sonrası kupa ve hediyeler takdim edildi. İki gün süren şampiyona büyük ilgi gördü.

Ongun: Çok daha büyük uluslararası organizasyonlara imza atacağız

CrossXtreme Spor Salonu Direktörü Yetkin Ongun şampiyona süreci ile ilgili bize şunları söyledi:

“KKTC ilk kez böyle bir organizasyon yapıldı. Katılım beklentilerimizin üzerindeydi. Bazı kategorilerde özellikle kadın kategorilerinde katılım maalesef azdı. Bu yönde ülkemizdeki kadınların spora teşvik edilmesi ve bu gibi organizasyonlara katılmaları için çağrıda bulunuyoruz. Bu organizasyon bir başlangıçtı bundan sonraki süreçlerde çok daha büyük uluslararası organizasyonlara imza atacağız. Kısa zaman içerisinde daha büyük çaplı bir organizasyonda tekrardan birlikte olacağız.”

Şampiyona sürecinde House of Supplements ve Oza Kahve, yarışma alanında stant açarak tüm yarışmacılara ücretsiz supplement ve kahve desteğinde bulundu.

House of Supplements ve Oza Kahve, yarışma sonrası tüm yarışmacılara da hazırladıkları hediyeleri verdiler.

Fotoğraflar: İsmail Kraşlıoğlu

Benzer Haberler

Başa dön tuşu