GenelGündemKıbrısManşetSiyasetToplum

CTP Talep Ettiği Belgeleri Aldı

Erhürman: “Rakam rakam ülke ne kadar zarara uğratıldı paylaşacağız”CTP, Başbakanlık’tan KIB-TEK’e ihalesiz yakıt alımlarına ilişkin talep ettiği belgeleri aldı. CTP Genel Başkanı Erhürman: “İlk bakışta normalin 3 katı fazla rakam gördük. Detaylı açıklama yapıp yargıya taşıyacağız”

KIB-TEK’e ihalesiz yakıt alımlarına ilişkin bilgi talebiyle Tufan Erhürman başkanlığında Başbakanlık’a giden Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) 18 Milletvekili, Başbakan olarak atanan Ünal Üstel ile görüştü. Başbakanlık’tan KIB-TEK’e ihalesiz yakıt alımlarına ilişkin talep Ettiği belgeleri aldı.Belgeleri aldıktan sonra Başbakanlık önünde kısa bir basın açıklaması yapan CTP Genel Başkanı Erhürman, “İlk bakışta normalin 3 katı fazla rakam gördük. Detaylı açıklama yapıp yargıya taşıyacağız” dedi. Parti içerisinde kurulan küçük komite ile hemen veriler üzerinde çalışma başlatacaklarını belirten Erhürman, “İlk etapta navlun ücretlerinde normalin üç katı üzerinde rakam gördük. Bu bir karar için geçerli, dört karar var, tümünü hesaplayıp doğru bilgi vereceğiz” dedi.Erhürman, saat 16.00 civarında yapılan çalışmanın yeniden basın ile paylaşılacağını ve hukuki süreç için girişimlerin hemen yapılacağını kaydetti.

Görüşme uzun sürmedi

KIB-TEK’e ihalesiz yakıt alımlarına ilişkin bilgi, belge talep eden CTP, sabah saatlerinde ‘Ünal Üstel yok’ yanıtını almasının ardından Başbakanlık önüne çadır kurmuştu… Genel Başkan Tufan Erhürman başkanlığındaki CTP Milletvekilleri, ilerleyen dakikalarda Ünal Üstel’in Başbakanlığa gelmesiyle görüşme gerçekleşti.Üstel’in Başbakanlığa arka kapıdan girdiği öğrenilirken, bazı UBP’li Bakan ve Milletvekillerinin de Başbakanlığa çağırıldığı gözlemlendi. Genel Başkan Tufan Erhürman başkanlığındaki CTP Milletvekilleri ile Üstel arasındaki görüşme az önce başladı. Basın mensuplarının görüşmeden görüntü almasına izin verilmedi.

SAAT: 13.00

Erhürman: “Rakam rakam ülke ne kadar zarara uğratıldı paylaşacağız”Başbakanlık’tan KIB-TEK’e ihalesiz yakıt alımlarına ilişkin talep edilen bilgi ve verileri aldıklarını kaydeden CTP Genel Başkanı Erhürman, “Rakam rakam ülke ne kadar zarara uğratıldı paylaşacağız” dedi.Erhürman, Üstel ile yapılan toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Parti içerisinde kurulan küçük komite ile hemen veriler üzerinde çalışma başlatacaklarını belirten Erhürman, “İlk etapta navlun ücretlerinde normalin üç katı üzerinde rakam gördük. Bu bir karar için geçerli, dört karar var, tümünü hesaplayıp doğru bilgi vereceğiz” dedi.Erhürman, saat 16.00 civarında yapılan çalışmanın yeniden basın ile paylaşılacağını ve hukuki süreç için girişimlerin hemen yapılacağını kaydetti.Erhürman, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada özetle şunları ifade etti:“Hukuk yoluna başvurmak için bu verilere ihtiyacımız vardı, aldık, kendi içimizde komite kurduk, birkaç saatlik çalışma sonrası saat 4 gibi yeniden parti merkezinde rakam rakam ülke ne kadar zarara uğratıldı paylaşacağız. Hesabını da bu verilere dayanarak soracağız. Hukuki süreç için de hazırlanacağız. Şüphelerimiz fena halde doğrulandı ama rakamlarla konuşacağız. İlk etapta navlun ücretlerinde normalin üç katı üzerinde rakam gördük. Bu bir karar için geçerli, dört karar var, tümünü hesaplayıp doğru bilgi vereceğiz. Ardından hukuki girişim çalışmalarımızı yapacağız.”

Kaynak:Yenidüzen

Benzer Haberler

Başa dön tuşu