BelediyeManşet

Cumhurbaşkanı Tatar’ın Girne Belediyesi Ziyareti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bu sabah Girne Belediyesi’ni ziyaret ederek, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’den çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, cumhurbaşkanlığı görevinde başarı diledi.

Güngördü, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yeni görevinde, KKTC için elinden gelenin en iyisini yapacağına inanç belirtti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da konuşmasında, Girne’nin,  turizm potansiyeli, doğal güzellikleri, her geçen gün artan öğrenci ve üniversite sayısıyla, ülkenin en değerli şehirlerinden biri olduğunu belirterek, Girne’nin tüm bu özellikleriyle dünyanın tanıdığı bildiği bir şehir olduğuna dikkat çekti.

Girne’de sadece yerli vatandaşların yaşamadığını, kentin,  yurtdışından gelen yabancılar, üniversite öğrencileri ve turistlere de ev sahipliği yaptığını anımsatan Tatar,  kentin sağlıktan ulaşıma tüm altyapısının geliştirilerek, denizine, yeşiline, doğasına sahip çıkılması gerektiğine vurgu yaptı.

Girne’de, yeşilin ve denizlerin korunmasının önemine de dikkat çeken Tatar, Girne Belediyesi’nin bu yöndeki yoğun çalışmalarını takip ettiğini söyledi. Girne Belediyesi’nin, kentte doğayı çevreyi koruyarak, altyapısını geliştirerek,  vatandaşlara daha çağdaş hizmet vererek, kenti daha modern bir yapıya kavuşturmak için uğraş içinde olduğunu dile getiren Tatar, Cumhurbaşkanı olarak görevinin, hükümetle birlikte bu yöndeki çalışmaları desteklemek olduğuna vurgu yaptı.

Kentte trafik yoğunluğunun ciddi bir sorun olduğunu kaydeden Tatar, Alsancak –Karşıyaka Anayolu çalışmalarını bir an önce tamamlanması ve Değirmenlik-Çatalköy –Girne Anayolunun geliştirilmesine yönelik projenin de hayata geçmesi gerektiğine dikkat çekti.

Tatar, yeni hükümetin,  yeni bir çalışma sistemi ve anlayışıyla, ülkenin altyapısını geliştirmeye yönelik projelerin tamamlanması ve vatandaşlarına daha sağlıklı çağdaş ve medeni bir yaşam vermek için çalışacağına inanç belirterek, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve ekibine çalışmalarında başarılar diledi.

 

Benzer Haberler

Başa dön tuşu