ManşetÖzel Haber

DJ ve Prodüktör “Doğuş Kılıç”

Haber: Zerrin Yapıcıoğulları

Ülkemizin genç yeteneği, Dj’lik ve prodüktörlük yapan Doğuş Kılıç ile bir röportaj gerçekleştirdik. Dj’lik yanı sıra uzun yıllardır bu alanda kendini geliştirerek prodüktörlükte yapan Doğuş Kılıç, kendi parçalarını yaparak müzik listelerinde başarılar elde ediyor. Müziğe olan tutkusu ile adını duyurmayı başaran Doğuş Kılıç’a Girneli gazetesi olarak merak ettiklerimizi sorduk ve çok keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

1- Öncelikle bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

Ben Doğuş Kılıç. 11 Mart 1992 Lefkoşa doğumluyum. İlköğretim eğitimimi Şht. Ertuğrul İlkokulu’nda, ortaokul ve liseyi Levent Koleji’nde okudum. Lisans eğitimimi ise Girne Amerikan Üniversitesi’nde tamamladım. Dj’liğin yanında kendi aile şirketimizde ticaret yapıyorum.

2- Dj’lik kariyerinize nasıl başladınız? Bu süreçten bizlere bahsedebilir misiniz?

2000’li yılların dünyaca ünlü DJ’i Tiesto’yu devamlı olarak takip ediyordum. Orta ikinci sınıfta karne hediyesi olarak aileme ya motor ya da DJ Setup’ı almaları konusunda tercih sundum. Onlar da bana motorun tehlikeli olacağını söyleyerek Setup’ı aldılar ve DJ’lik hayatına giriş yapmış oldum. Ülkemizdeki bazı tecrübeli DJ’lerin yönlendirmeleri sonrasında kısa sürede DJ aletini çözdüm. Küçük işletmeler ve lise partilerinde çalmaya başladım.

3- Müzik zevkleriniz arasında hangi tarz müzikler yer alıyor?

Aslında pek müzik tarzı ayırt etmiyorum. Kulağıma hoş gelebilecek her türlü müziği dinler ve yerine göre de setlerimde buna yer veririm.

4- Hayatınızda ki dönüm noktası nedir?

Uzun yıllar trance müzikle uğraştım. 2016 yılında babamın vefatı sonrasında DJ’liğe bir yıllık bir ara verdim ve kendi aile işimizle uğraşmaya başladım. 2017 yılında o dönem işlettiğim “Cafe De DJ” işletmesine yakın arkadaşım ve şu anda aktif olarak DJ’lik yapan Mr. Joker’in (Hasan Çolakoğlu) teklifi üzerine Girne’de bulunan Almahara Club’da commercial müzik tarzı ile işe başladım. Aslında böyle bir karar almam benim hem piyasadaki ismimi yüceltti hem de başka mekânlardan tekliflerin gelmesine neden oldu. Bu süreç benim için bir dönüm noktası oldu diyebiliriz.

5- Dj’lik dışında neler yapıyorsunuz? Gününüz nasıl geçiyor kısaca bahsedebilir misiniz?

DJ’lik hayatımın yanında yukarda da bahsettiğim gibi aile şirketimizin işleri ile uğraşıyorum. Bunun yanında kalan zamanda ise arkadaşlarımla zaman geçiriyorum. Hayat sadece DJ’lik veya işlemekten ibaret değildir. Arkadaşlarınıza, ailenize ve çevrenizdeki insanlara da zaman ayırmanız gerekiyor.

6- DJ’liğe ek olarak prodüktörlükte yapıyorsunuz bizlere biraz bahsedebilir misiniz?

Evet, DJ’liğin yanında 10 yıldır  müzik prodüktörlüğü de yapıyorum. Şu ana kadar prodüktörlüğünü üstlendiğim 6 parçam bulunuyor. 2015 yılında çıkardığım “Alter Ego” isimli parçam Beatport’ta Top 10’da 7’nci sıraya kadar yükselmişti. Bunların yanında şu anda üzerinde çalışmakta olduğum 3 proje bulunuyor. Üçü de 2021 yılında piyasaya çıkacak.

7- Kıbrıs’taki gece hayatıyla ilgili genel bir değerlendirme yapabilir misiniz?

Turizm adası olarak lanse edilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde aslında çok fazla eğlence sektörüne yatırımlar yapılsa da devletimiz maalesef buna yeteri desteği vermiyor. Ambargolar altında bulunan ülkemizde adımızı duyurmamız için aslında eğlence hayatı bir basamak olarak kullanılabilir. Fakat bunu üzülerek söylemek isterim ki maalesef gerekli değeri alamıyoruz.Bu ülkeye Tiesto, Don Diablo ve Sean Paul gibi isimler geldi. Bu isimler milyonların takip ettiği ve müziklerinin dünya radyolarında çaldığı kişilerdir. Sanatçıların yaptığı bir paylaşımı milyonlarca, bazen milyarlarca kişiye ulaşıyor. Kısaca anlatmak istediğim ülkemizde eğlence anlamında çok güzel şeyler yaşanıyor fakat devletimiz maalesef ülkemizdeki bu güzelliklerin farkında değildir.

8- Şu anda aktif olarak DJ’lik yaptığınız bir mekân var mı?

İki sezondan beridir kış aylarında her çarşamba ve cumartesi günleri Lefkoşa’daki bulunan bir clubta performans sergiliyorum. Mekânda görev yaptığım süreçte en iyi zamanlarımızı geçiriyoruz diyebilirim. Lefkoşa’ya hatta Kuzey Kıbrıs eğlence hayatına yeni bir heyecan getirdik. Çok güzel işlere imza atmaya çalışıyoruz ve güzel dönüşler alıyoruz.

9- Son olarak bu mesleğe başlamak isteyenlere önerileriniz nelerdir?

Şu an DJ’liğe başlamak isteyen kişiler teknolojiyi kullanarak bu işi çok daha hızlı bir şekilde öğrenebilir. Fakat sadece DJ’liğin yeterli olduğunu düşünmüyorum. Bunun yanında prodüktörlük de yapmanız gerekiyor. Standartların dışına çıktıkları ve farklı şeyler ürettikleri zaman başarılı olacaklarını düşünüyorum.

Son olarak bu röportaj için size ve Girneli Gazetesi’ne çok teşekkür ederim.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu