ÇevreGündemKıbrısManşetToplum

Ercan’daki Aksaklıkların Giderilmesi İçin Çalışma Başlatılıyor

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay, yoğunluk yaşanan Ercan Havalimanı yolcu geliş bölümündeki sorunları yerinde görmek ve çözüm üretmek için incelemelerde bulundu.

Bakan Canaltay’a, bakanlık bürokratlarının yanı sıra havalimanı işletmesi T&T Havalimanı İşletmeciliği ile Ercan’a sefer düzenleyen Türk Hava Yolları ve Pegasus Havayollları yetkilileri de eşlik etti.

Canaltay, inceleme sonrası basına yaptığı açıklamada, havaalanlarındaki yolcu çıkış bölümünün ülkenin vitrini olduğunu ve ülke hakkındaki ilk izlenimin burada oluştuğunu belirterek havaalanındaki işlemlerin daha hızlı yapılabilmesi adına aksaklıkları yerinde görmeye geldiklerini ifade etti.

Ercan’ın daha fazla uçuş ve yolcuya hazır olabilmesi için havalimanı işletmesi ve THY ile Pegasus yetkilileriyle yerinde inceleme yaptıklarını ifade eden Canaltay, Ercan’a günde 20’ye yakın uçak geldiğini ancak personelin yetersiz kaldığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı’yla iş birliği içerisinde yapacakları çalışma ile sosyal mesafe de korunarak geçişlerin sağlıklı yapılması sağlayacaklarını ifade eden Canaltay, amaçlarının geçişlerde düzen yaratmak ve en hızlı şekilde geçişleri sağlamak olduğunu kaydetti.

Yarım saat arası uçak geldiğini ve turistlerin ilk izlenimlerini edindikleri ülkeye giriş işlemlerinde turist ve öğrencilerden sıfır puan aldıklarını ifade eden Canaltay, tüm bu sıkıntıları aşmak için çalıştıklarını söyledi.

İncelemenin ardından Bakan Canaltay, Sivil Havacılık Dairesi, T&T Ercan Havalimanı İşletmeciliği, havalimanı polis ve uçak şirketlerinin yetkilileriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantının ardından Sivil Havacılık Dairesi Hava Trafik Kontrol Merkezi’ni ziyaret eden Canaltay, burada pandemi dönemi boyunca özverili bir şekilde zor şartlar altında çalışan hava kontrolerlerine verdikleri hizmetten ötürü teşekkürlerini sundu.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu