GündemKıbrısManşetSiyasetToplum

Erdoğan: “KKTC’ye Millet Bahçesi Yapılacak”

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47’nci yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meclisi Özel Oturumu’na katıldı. TC Cumhurbaşkanı Erdoğan günlerdir konuşulan müjdesini açıkladı.

Erdoğan, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin doğru düzgün bir Cumhurbaşkanlığı külliyesi yok, doğru düzgün bir parlamento binası yok. Bu bina KKTC’ye yakışmıyor. Cumhurbaşkanlığı külliyesiyle ilgili proje bitti ve inşasına da yakında başlıyoruz.

Metehan bölgesindeki 500 dönümlük araziye hem Cumhurbaşkanlığı külliyesi inşaatını gerçekleştireceğiz hem de o bölgeye bir millet bahçesi inşa edeceğiz. Bu projeyi hayata geçirince nasıl bir Kuzey Kıbrıs, Kıbrıslı Türklerin nasıl bir devleti var herkes görecek. Her şeyiyle muhteşem, ihtişamlı bir külliyenin içerisinde Cumhuriyet Meclisi de yer alacak. KKTC’nin kurulduğu bu bina da müze haline getirilecek.” Dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

‘Sizlerle bir araya gelmenin bahtiyarlığı içindeyim. Bugün burada sadece ortak bir heyecanı, milletimizin ortak bir gururunu paylaşmıyoruz. KKTC-Türkiye arasındaki ebedi kardeşliğimizi bir kez daha isteseler de istemeseler de ilan ediyoruz.

Kıbrıs Türk halkının bayram sevincine şahit olacağız. KKTC’ye kazandırılan eserlerin toplu açılışına katılacağız.

Yatırım ve müjdelerin şimdiden tüm Kuzey Kıbrıslı kardeşlerime hayırlı olmasını dilerim.

“Bu davanın sahibi şehitlerimizdir, gazilerimizdir”

Kıbrıs Türkü karşılaştığı tüm zorluklara rağmen haklı davasını asla kaybetmemiştir. Cumhuriyet meclisi bu davaya her zaman güç katmıştır. Tüm meclis üyelerine buradan bir kez daha şükranlarımı ifade ediyorum. Kıbrıs Türk halkının temsilcisi olarak görev yapmış aramızda olmaya tüm milletvekillerine Allah’tan rahmet diliyorum.

Kıbrıs davası nasıl bugünlere sizin omzunuzda gelmişse gelecekte de bu şekilde devam edecektir.

Kıbrıs davası 1974’te yazdığı kahramanlık destanıyla büyük bir milletin davasıdır. Bu davanın sahibi şehitlerimizdir, gazilerimizdir… Vatanları için ölümü göze alan yiğit mücahitlerdir. Bu dava için sadece 1974 Barış Harekatı’nda ülkemizin dört bir köşesinden şehitlerimizi kara toprağa yolcu ettik. 1672 Kıbrıs Türkü kardeşimiz bizden kopartıldı.

“Bugünlere bedel ödeyerek geldik”

Türkiye ve Kıbrıs Türkleri olarak bugünlere birilerinin lütfuyla değil, bedel ödeyerek geldik. Gencecik evlatlarımızın bedel ödemesiyle geldik. Son yarım asırda onca ihanete ve saldırıya rağmen mücadele gümüzü kaybetmedik. Zulüm karşısında boyun bükenlerden olmadık. Hakka inandık, halka yaslandık, başlaklarına değil kendi bileğimizin gücüne güvendik. Kıbrıs Türkü’nü yok edeceklerini sananlar karşılarında Kıbrıs Türk halkının çelikten bilekleriyle karşılaştılar.‘

 

Benzer Haberler

Başa dön tuşu