GenelManşet

Evkaf’ın Katkılarıyla Çocuk Sevgi Evi Projesi

Kıbrıs Vakıflar İdaresi, geçmişte vakıf amaçları dışında eğlence merkezi olarak kullanılan bir tesisi “Çocuk Sevgi Evi” yapılması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na devrediyor.

2013 yılından bu yana devam eden söz konusu tesisi geri alma davasında sona yaklaşılırken tesis sembolik bir rakama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na kiralanılıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kıbrıs Vakıflar İdaresi ve Tangül Çağıner Vakfı işbirliğinde hayata geçecek projeden korunmaya muhtaç çocuklar yararlanacak.

Hamitköy Köy Cami Komisyonu’na ait 7 dönüm arazi, 2 büyük bina, 12 adet bungalow ve yüzme havuzundan oluşan tesis, başta Tangül Çağıner Vakfı girişimleri olmak üzere hayırseverlerin katkılarıyla “Çocuk Sevgi Evi’ne” dönüştürülecek.

Projeyle ilgili bugün Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nde protokol imzalandı. İmza töreninde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Koral Çağman, Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim F. Benter, Vakıflar İdaresi Başkanı Mustafa Gökmen, Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt ve Tangül Çağıner Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İçim Çağıner Kavuklu birer konuşma yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr Koral Çağman yaptığı konuşmada, korunmaya muhtaç 52 çocuğun bulunduğu mevcut çocuk köyünün yetersiz kaldığını belirterek, Vakıflar İdaresinin girişimiyle korunmaya muhtaç çocuklar için “Çocuk Sevgi Evi” adı altında yeni bir projenin hayata geçirileceğini belirtti. Koral Çağman, projeye katkı koyan herkese teşekkür etti.

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim F. Benter ise korunmaya muhtaç çocukların sağlıklı bir ortamda büyüyecekleri projenin ilk adımını atmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. İbrahim Benter, Vakıflar İdaresi olarak eğitime, sağlığa ve engellilere 11 buçuk milyon TL yardımda bulunduklarını ifade etti. Devlet kurumları ve sivil toplum örgütlerinin işbirliğinde her işin başarıyla yapılabileceğini vurgulayan Benter, “Geçmişte yaşlılarımız tarafından bu mallar vakfedilmeseydi, hayırlı projeler hayata geçmezdi” dedi. Benter, Tangül Çağıner Vakfı’nın eğitim ve birçok alanda destek verdiğini belirterek, teşekkürlerini sundu.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu