BelediyeGündemKıbrısManşetSporToplum

Girne Belediyesi Gençlik Platformu Kamuoyuna Tanıtıldı

Girne Belediyesi’nin  “Genç Düşün Yaşama İvme Kat” sloganıyla, kent ve ülke genelindeki 15-21 yaş arası gençlerden oluşacak ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında, kuruluşunu açıkladığı Gençlik Platformu, bugün Girne Belediyesi Yeni Hizmet Binasında düzenlenen bir basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Belediye Meclis Üyeleri,  Müdür Muavini Naile Soyel, Sosyal İşler Şube Amiri Misli Kadıoğlu ve Gençlik Platformu temsilcisi gençlerin katıldığı basın toplantısında, Girne Belediyesi Gençlik Platformunun hedefi, çalışmaları ve Gençlik Platformu Manifestosu hakkında da bilgi verilirken, Temmuz – Ağustos aylarında yoğun bir programla başlayacak Girne Belediyesi Yaz Tatili Çocuk ve Gençlik Atölyeleri programı da basına aktarıldı.

Gençlik Platformuyla, gençlerin,  geleceklerini inşa ederken, sivil toplum çalışmaları, online ve yüz yüze eğitimler, fikir toplantıları, atölyeler gezilere katılarak,  genç dinamik bir kent vizyonuyla kent yaşamına ivme kazandırmaları  amaçlanırken ayrıca  yeni dünyanın genç  vizyonla  şekilleneceği inancıyla, üye ve gönüllülerin  gelişimi için insan hak ve özgürlükleri, çevre, kültür, sanat, eğitim, bilişim –teknoloji, spor ve gençlik  politikaları gibi  konularda programları hayata geçirerek, geleceğe hazırlanmaları hedefleniyor.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Belediye olarak, Çocuk Meclisinin ardından Gençlik Platformunu hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, bu günün çocuklarının yarının büyükleri, bu günün gençlerinin ise kısa bir süre sonra ülke yönetimini devralacak yetişkinleri olduğuna vurgu yaptı.

Yarının karar vericileri, kent ve ülke yönetimini devralacak gençlerin, geleceğe en iyi şekilde hazırlanmasına büyük önem verdiklerini vurgulayan Güngördü, bu platformla amaçlarının gençleri iyi koşullarda, Atatürk ilkeleri ışığında, sosyal,  bilime inanan,  hoşgörü,  sevgi sahibi ve barış kültürüyle geleceğe hazırlamak olduğunu kaydetti.

Girne Belediyesi’nin çocuklara ve gençlere büyük önem verdiğini dile getiren Güngördü, Çocuk meclisi ve gençlik platformunun çok güzel projelere imza atacağına inanç belirtti.

Girne Belediyesi Gençlik Platformu, geleceğe giden yolda gençlere söz sahibi olma şansı sunulacağını dile getiren Güngördü platformun hayata geçmesine katkı koyan herkese teşekkürlerini sundu ve belediye bünyesinde ortak akıla inanan gençlerle birlikte hayata geçecek projelerle güzel işlere imza atılacağına inanç belirtti.

Girne Belediyesi Sosyal İşler Şube Amiri Misli Kadıoğlu, Pandemi öncesinde Gençlik Kurultayı yapma düşüncesinin ardından, Girne Belediyesi Gençlik Platformunu oluşturduklarını belirterek, pandemi nedeniyle okuldan, sosyal yaşamdan uzak kalan gençleri, pandemiye uygun koşularda bir araya getirmeyi hedeflediklerini anlattı.

Amaçlarının, gençlerin çevre, eğitim, sanatsal kültürel sportif  alanlarda  sürdürülebilir projeler üreten, aktif, katılımcı, üreten, özgüvenli  yaşadıkları  kent ve ülkeye aidiyet duygusu hisseden  bireyler  olmalarına kaktı sağlamak olduğunu  kaydeden Kadıoğlu, platformun, Gençlik Dairesi, Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu, Girne Gençlik Gelişim Merkezi , Genç Bilişimciler ve İnovasyon Derneği, Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi, Yaşama Sporla Bağlan Derneği, Akdeniz Spor Birliği, Take Action, diğer belediye ve kurum kuruluşların desteğiyle faaliyetlerini sürdüreceğini söyledi.

Gençlik Platformunda, gençlere birey olarak var oldukları, saygı gördükleri ortam sağlanacağını ifade eden Kadıoğlu,  gençlere, hayatın içine katılarak, paylaşarak öğrenmelerine,  özgüven gelişimine, yeni fikirler edinmelerine, yeni dostlar kazanmalarına, yaşadıkları şehir, ortam ve kültürünü daha iyi tanımalarına, katkı sağlamayı da amaçladıklarını söyledi.

Misli Kadıoğlu, daha sonra Girne Belediyesi Gençlik Platformunun manifestosunu okudu.

Girne Belediyesi Gençlik Platformu Temsilcisi Hazal Say Ötün de, gençlere saygı gösteren,  gençlerin sesine kulak vererek, kendi fikirlerini ortaya koyacakları böyle önemli bir fırsat yaratan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve belediye yetkililerine teşekkürlerini sunarak, diğer sivil toplum örgütleri ve Çocuk Meclisi işbirliğinde çok güzel projelere imza atacaklarını belirtti.

Girne Belediyesi Gençlik Platformu Temsilcisi Özer Karanfiller de, gençlerin fikirleri ve seslerini duyurmalarını sağlayacak böyle bir platform yaratan Girne Belediyesine teşekkürlerini sunarak, gençlik platformunun yaz döneminde hayata geçireceği aktiviteler hakkında bilgi sundu.

Girne Belediyesinin, Temmuz ve Ağustos ayı boyunca devam edecek Çocuk ve Gençlik Atölyeleri Programı hakkında da bilgi verildi.

Girne Belediyesi Çocuk ve Gençlik Atölyeleri programı 1 -2 Temmuz’da Kervansaray Halk Plajında, plaj oyunları etkinliğiyle başlayacak.

Temmuz ve Ağustos ayları boyunca, çocuklara ve gençlere resim atölyeleri,  piknik,  yoga, okçuluk, takı yapımı, taş ve saksı boyama,  mandala,  yelken kursu, gölge oyunu, dans,   sokak basketbolu konularında aktiviteler, doğa yürüyüşleri, kermesler ve çadır kampları düzenlenecek.

 

Benzer Haberler

Başa dön tuşu