BelediyeÇevreGündemKıbrısManşetToplum

Girne Belediyesi Sanat Galerisinde Güzel Bir Kitap Tanıtımı Daha

Heidi Trautmann’ın “Perşembe Ressamları – Bir Dostluk Yolu” kitabının tanıtımı 19 Ekim 2021 saat 16.00’da Girne Belediyesi Sanat Galerisinde gerçekleşti.

Girne Belediyesi Sanat Galerisinde gerçekleştirilen kitap tanıtımına Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü yanı sıra çok sayıda yerli ve yabancı kitapseverler katıldı.

Kitabın Tanıtım Bülteninde İse Şu İfadeler Yer Almakta:

“Kıbrıs’ın Kuzey kesiminde yaşayan ressamlar ve ayrıca modeller, uzun yıllar boyunca, 20 yıldan fazla sürede birlikte çalıştılar, bilgilerini ve deneyimlerini paylaştılar. Süreç içinde birçok yolda seyahat ettiler ve çok çeşitli açılardan birbirilerine yardımcı oldular. Çok renkli geçmişlere sahip bir grup insandılar, Kıbrıslılar ve yaşamlarının büyük bir bölümünü adada geçiren diğer uluslardan insanlar, şöyle veya böyle Kıbrıs toprağında bir iz bırakmış kişiler… Ayakkabılar, birlikte yolculuk yaptıkları yollar için bir simge, bir dostluk yolu, çalışmanın ve kadirşinaslığın yolu.

Grubun bazı üyeleri geçen zaman içinde yaşama veda ettiler ve Heidi Trautmann onların unutulmamaları gerektiğini düşündü. Bu kitap geçmişteki ve şimdiki tüm grup üyelerimiz için bir övgü, 2020/2021 yıllarında, durumun buluşma ve birlikte çalışmaya yasak getirdiği tek zaman parçası olan virüs salgını döneminde oluşturuldu.”

Heidi Trautmann yaptığı konuşmada, “Perşembe Ressamları” “Bir Dostluk Yolu” 20 yıldan uzun bir süre boyunca birlikte çalışan bir sanatçılar grubunun öyküsünü anlatan son kitabımın adı. Yıllar içinde birçok yeni üyeyi ve başka ülkelerden konuk ressamlarla işbirliği içinde çalıştık. Uzun süreli üyelerimiz ile birlikte son zamanlarda bazı dostlarımızı kaybettik. Burada yıllardır yaşayan dostlarımız Kıbrıs toprağına izlerini bıraktılar. Heidi Trautmann, kitapta çeşitli yollardan emek veren ve yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür ederek, bu ortamı bize sağladığı için Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’ye de teşekkürlerini iletti.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü kitap tanıtımında yaptığı konuşmada, Atatürk’ten alıntı yaparak “Efendiler!. Hepiniz mebus olabilirsiniz, vekil olabilirsiniz, hatta reisicumhur olabilirsiniz, fakat sanatkar olamazsınız sözleriyle başladı.

Güngördü, göreve geldikleri günden itibaren sanata ve kültüre büyük önem verdiklerini dile getirerek, imkanlar dahilinde kent müzesi, trafo binasının sanat galerisine dönüştürülmesi ve uluslararası boyutta karikatür yarışmaları,  gibi faaliyetler yaptıklarını belirtti.

“Her Sanatçı Yaşadığı Coğrafyada Eser Bırakır”

Güngördü: “Her Sanatçı yaşadığı coğrafyada tabii ki eser bırakır ama bu eserleri bir kitap şeklinde toplanmasının çok büyük bir önemi ve değeri vardır. Dolayısıyla Heidi Trautmann’ın bu yaşantıda bu ülkede bu coğrafya da bizimle yaşadığı için çok mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Böylesine kalıcı eserleri da bizlerle paylaştığı için kendisine ayrıca teşekkür ederim. Bugün etkinlikte bizimle olan herkese teşekkür ederim ve herkesi sevgi ile kucaklıyorum” dedi.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu