BelediyeÇevreKıbrısManşetToplum

Girne Belediyesi’nden Ödüllü Fotoğraf Yarışması

Girne Belediyesi tarafından “Kadrajımdan Girne” isimli 1. Fotoğraf yarışması düzenleniyor.

Girne Belediyesi Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’ nün yanı sıra ülkemizde faaliyet gösteren, Kıbrıs Edebiyat Derneği  (Yıltan Taşçı Akademi’den )  Yıltan Taşçı ve Mehmet Türkelman, Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği’nden Ramadan Gümüşok ile Gülnur Tokay, Girne Fotoğraf Derneğ’inden Erkan Çelikeri, Kıbrıs Fotoğraf Sanatı Derneği’nden Derviş Beyit, Diyafram Fotoğraf Derneği’nden Ramadan Özyalçın katıldı.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü toplantıda yaptığı konuşmada, “Çeşitli kültürel ve sanatsal etkinliklerin yanında bu yıl Girne’de ilk kez gerçekleştirilecek olan birinci fotoğraf yarışmasını düzenleme kararı aldık. Bu konuda ülkemizde yetkin olan ve faaliyet gösteren dernekler ile bilgi alışverişinde bulunduk. Dolayısı ile Girne’de ilk kez yapılacak bu yarışma bizim için önemlidir. Katkı koyan tüm yetkililere Girne Belediyesi Kültür Sanat Şubesine ve bugün toplantıya katılan bütün fotoğraf severlerle, derneklerden gelen temsilcilere çok teşekkür ederim. Bu konuda olduğu gibi her konuda bize destek veren Belediye Meclis üyelerine de ayrıca teşekkür ederim” dedi.

Girne Belediyesi tarafından, bu yıl birincisi düzenlenecek olan fotoğraf yarışmasının amacı, Girne ve Girne’ye bağlı yerleşim yerlerinin fotoğrafçı gözüyle kaydını tutmak, fotoğraflarla geleceğe taşımak ve Kıbrıs Türk fotoğraf sanatına destek vererek Kıbrıslı Türk fotoğraf sanatçıların eserlerini bir arada sergileyerek sanat ortamına değer katmak olduğu açıklandı.

Girne Belediyesi bünyesinde düzenlenecek olan yarışmada, Girne ve Girne Belediyesine bağlı yerleşim yerleri içindeki doğal güzellikler, kültürel değerler, tarihi ve turistik mekânlar, şehir dokusu ve yaşamı gibi unsurların fotoğrafçı gözünden fotoğraflanması beklenmektedir. Yarışma Dijital-(Sayısal) olmak üzere tek kategoride gerçekleştirilecektir. Renkli veya Siyah-Beyaz, tüm fotoğraflar bir arada (tek kategoride) değerlendirilecektir.

Tüm fotoğraflar Girne Belediye hudutları içerisinde çekilmiş olmalıdır. Girne Merkez ve Belediye’ye bağlı yerleşim yerleri (Beylerbeyi,(Bellapais) Ozanköy, Karmi, Doğanköy, Karaoğlanoğlu, Zeytinlik) yarışma alanı kapsamındadır.

1.’Lik Ödülü 5.000tl

2.’Lik Ödülü 3.000tl

3.’Lük Ödülü 2.000TL olarak açıklanan yarışmanın son katılım tarihi

01 Mart 2022 olarak belirlendi.

Katılım şartları ve bilgi için www.girnebelediyesi.com

Tel: (0392) 650 01 00

Benzer Haberler

Başa dön tuşu