ÇevreGündemKıbrısManşetToplum

Girne Sosyal Hizmetler Dairesi’nde “Çocukla Görüşme Odası” Hizmete Girdi

Pilot bölge olarak ilki Lefkoşa Sosyal Hizmetler Dairesi’nde açılan Çocukla Görüşme odasının ardından, Girne Sosyal Hizmetler Dairesi’nde de aynı amaçla tasarlanan Çocukla Görüşme Odası hizmete girdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Koral Çağman’ın açılışını gerçekleştirdiği Çocukla Görüşme Odasının tadilatı ve tefrişatı sponsorlar ve Kuzey Kıbrıs Toplumsal Hizmet Kulüpleri Federasyonu ve üye Lions Kulüpleri’nin katkıları ile tamamlandı.

Çocukla Görüşme Odası Sosyal Hizmetler Dairesi’ne gelen olaylarda, (boşanma sürecinde olan çocuk, evlatlık alınma, aile yaşantısındaki değişiklik, ölüm, kazalar, taşınma, istismar şüphesi ile getirilen çocuk, bağımlı ergenler, aile görüşmeleri, çocuk ve ailesine psikolojik destek. vs.) bilgisine başvurulan veya destek verilecek çocukların yaşadığı travmanın etkileri dikkate alınarak, çocuğun bu süreçte örselenmesini mümkün olan en üst düzeyde önleyebilmek için onlara uygun olarak tasarlandı.

Video ve ses kayıt alt yapısının bulunduğu  “Çocukla Görüşme Odası” ergen ve yetişkin(aile) ile yapılacak görüşmeler ve çocukla yapılacak görüşmeler için olacak şekilde iki bölümden oluşuyor.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Koral Çağman “Çocukla Görüşme Odası’nın açılışında odanın donanımına katkı koyan kurumların temsilcilerine de teşekkür plaket verdi.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu