BelediyeManşet

Girne’de Farkındalık Yürüyüşü Düzenlendi

Kanser Hastaları Yardım Derneği yararına 1-31 Aralık Çocukluk Çağı Kanseri farkındalık ayı sebebi ile 13 Aralık Pazar günü saat 10.00’da Girne’de farkındalık yürüyüşü düzenlendi.

Girne’deki yürüyüş Girne Belediyesi organizasyonluğunda, Girne Belediyesi Yürüyüş Kulübü ve Girne Belediyesi Çocuk Meclisi katkılarıyla, Kanser Hastalarına Yardım Derneği Yararına gerçekleşti.

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamada; 1-31 Aralık Çocuk Çağı Kanserleri Farkındalık Ayı kapsamında gerçekleşen yürüyüşlerde çocukluk çağı kanserlerinden korunmanın yöntemleri, çocukluk çağı kanserlerinde erken teşhis ve tedavinin önemine dikkat çekildi.

Ramadan Cemil Meydanından başlayarak Ziya Rızkı, Kubilay Çaydamlı, Atatürk, 20 Temmuz Kordonboyu Caddeleri ve Tarihi Yat Limanında gerçekleşen yürüyüşte, katılımcılar, ellerinde, Çocukluk Çağı Kanserlerinden korunma ve erken teşhisin önemine vurgu yapan dövizler taşıdılar.

Etkinlikte konuşan, Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Koca İsmail, yürüyüşte ellerinde taşıdıkları dövizlerle ve dağıttıkları bilgilendirici broşürlerle bu farkındalığın oluşmasına katkı sağlamaya çalıştıklarını anlattı. Pandemi nedeniyle yürüyüşlere katılım sınırlı sayıda tutuldu.
Etkinlik kapsamında ayrıca dernek yararına Ramadan Cemil Meydanı’nda bitki ve simit satışı da yapıldı.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu