BelediyeÇevreGenelGündemKıbrısManşetToplumYaşam

Girne’de Hijyen Denetimleri 4 İş Yeri Mühürlendi

Girne’de Hijyen Kontrolleri Devam Ediyor

Girne’de Faaliyet Gösteren Yeme İçme Yerleri İle Halk Sağlığını Etkileyen Ticari İşletmelerin Kontrolleri Devam Ediyor

17 Haziran – 22 Temmuz 2022 tarihleri arasında Girne Belediyesi Sağlık Şube ekipleri tarafından toplamda 146 işletme, genel hijyen ve gıda güvenliği önlemleriyle ilgili denetlendi. Genel ve gıda hijyeni kriterlerinin temel alındığı ve tamamen halk sağlığının korunmasına yönelik yapılan denetimlerde tespit edilen uygunsuzluklar ile ilgili yazılı süreli uyarılar verilmiş, koşulları uygun olmadığı tespit edilen su otomat noktası ile bir market ve iki Restaurant olmak üzere toplam 4 tane işletmenin faaliyetleri durdurularak mühürlenmiştir.

İzinsiz meyve satışı yapan bir seyyar satıcının da faaliyeti durdurularak ürünlerine el konulmuş, bir süper markette uygun olmayan koşullarda satışa sunulan bazı sandviç ürünleri ile bir restaurantta son kullanım tarihi süresi dolmuş olduğu tespit edilen tatlı ürünlerine imha edilmek üzere el konulmuştur. Genel hijyen koşullarında eksiklikler olduğu tespit edilen 3 tane yiyecek içecek işletmesine toplamda 2336 TL para cezası kesilmiştir.

Sağlık denetimleri

Girne Belediyesinin genel hizmetleri kapsamında olan halk sağlığının korunması adına yasal mevzuat ve bilimsel verilere dayandırılarak gerçekleştirilen hijyen kontrolleri kapsamında eksikleri bulunan 22 tane işletme yazılı olarak uyarılmış; 10 tane işletmeye de ayrıca eksiklerini gidermemesi halinde kapatma ihbarı verilmiştir.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu