ÇevreGenelGezginGündemKıbrısManşetÖzel HaberToplumYaşam

Grano Caffé Hizmete Açıldı

Girne, Karaoğlanoğlu bölgesinde hem kaliteli, hem ulaşımı kolay, hem de dekorasyonuyla içinizi açan yepyeni bir lezzet durağı…Günün yorgunluğunu atabileceğiniz, kahve sohbetlerine renk katan Grano Caffé açıldı. Sunduğu kaliteli hizmet ve birbirinden lezzetli ürünleriyle şimdiden gönüllerde taht kurmayı başardı. Biz de Grano Caffé sahibi Onur Ersen ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

1.Öncelikle bize kendinizden bahseder misiniz? Daha önce yaptığınız işler, çalıştırdığınız işletmeler nelerdir?

İsmim Onur Ersen. 1985 Lefkoşa doğumluğum. İlkokul, Ortaokul ve Lise öğretimimi Lefkoşada tamamladım. Lefkoşa Türk Maarif Koleji’nden mezun olduktan sonra İngilterede bulunan Greenwich Üniversitesinde Bussines Administration (İşletme) bölümünden mezun oldum. Ülkemize döndükten sonra kısa bir süre bankacılık ve sigorta işlerinde; ardından ise internet sektöründe yer aldıktan sonra 2018 yılında kendi işletmem olan Eron Süpermarket’in açılışını yapmış bulunmaktayım. Bu yıl ise market binamızın diğer kısmını hem civardaki halkımıza, hem de kendi müşterilerimize daha etkin bir hizmek vermek adına Grano Caffe’yi oluşturduk ve çok yeni olmakla birlikte hizmete açtık. Resmi açılışını henüz yapmamamıza rağmen halkımızı daha fazla bekletmemek ve kendi hizmet kalitemizi gözlemlemek adına hizmet vermeye başladık. Önümüzdeki kurban bayramı sonrası da resmi açılışımızı yapayı hedefliyoruz.

2.Cafe işletme kararı nasıl alındınız? mekan açma, bir cafe açma fikri nasıl doğdu?

Gerek ulaşım, gerekse doğal güzellik olarak güzel bir bölgede bulunuyoruz. Bölgemiz gelişmekte olan bir bölge ve Girne çevreyolunun bulunması bizim için avantaj. Ulaşım sıkıntısı olmadan halkımızın hizmet alabileceği bir noktada bulunuyoruz. Eşsiz dağ ve deniz manzarası olan bu lokasyonda öncelikli olarak market hizmeti getirdik. Daha sonra ise lokasyonun avantajı, Girne Amerikan Üniversitesi’ne yürüme mesafesinde oluşumuz halkımıza hizmet sektöründe daha fazla hizmet vermeye itti. Pandemi sebebiyle cafe açma projemiz yavaşlamasına rağmen, pandemi hafifler hafiflemez bu projemizi de hayata geçirdik. Bunu yaparken de doğup büyüdüğümüz topraklara değer katarak, varolan değerlerimizi ön plana atarak güzel adamızın, güzel insanlarına böylesi bir hizmetle güzel anlar ve anılar oluşturabilecekleri, sağ ve deniz manzarası eşliğinde kahvelerini yudumlarken günlük stresten de uzaklaşabilecekleri bir mekan oluşturmak istedik.

3.Peki bize Grano caffe hikayesinden bahseder misiniz?

Karakteristik yapımdan dolayı birseyi yaptım mı; tam yapmayı kendime ilke edindim her zaman. Yurtdışında aldığım eğitimden ve tecrübelerime dayanarak standartların üzerinde, kaliteyi kendine ilke edinen ve keyıf veren bır mekan yaratmak istedik. Kafenin ismine gelince; kahvenin özü ve Portekizce kahve çekirdeği anlamına gelen ‘grano’ ismini kafemize yansıttık ve Grano Caffe olarak isim verdik.

4.Mekan dekorasyonunu yaparken nelere dikkat ettiniz?

Binanın lokasyonunun yüksek konumu sebebiyle günün her saatinde doğudan ve batıdan; gerek gündüz, gerekse akşamları esinti alan hoş ve nezih bir ortam yarattık. Konumumuzun avantajını mekanımıza avantaj olarak yansıttık. İklimi ve doğal güzellikleri, dağ ve deniz manzarasını, bir araya getirmeye çalıştık.

Dekorasyon kısmına gelince ise, modern yapıları ve peyzajı, doğayı ve yeşili seven biri olarak da yapacağımız yatırımda, hem alışılmışın dışında mimarı bir tasarım, hem de güzel adamızın yeşilliğine yakışır şekilde güzel peyzajı olan bir mekan yaratmak istedik. Bunu yaparken de, yola iç mimarımız Özde Güröz ile çıktık. Beraber fikir birliğine vardığımızda tam anlamıyla hedeflediğim ve zevkim olan mimariyi yansıtmış bulunmaktayız. Bu anlamda mimarımıza teşekkür ederiz.

Peyzaj kısmında ise, kendime has, önce kendimin içine sineceği şekilde yeşillendirme ve aydınlatma ile güzel bir görselle gerçekleştirmiş bulunmaktayız.

  1. Mekanda ne gibi hizmetler sunuyorsunuz?

Mekanda tüm kahve çeşitleri, milkshake, smoothie ve çeşitli içecekler bulunmaktadır.  İçecek çeşitlerimizin yanısıra, leziz tatlı-tuzlu ürünlerimiz, sandviç-tost çeşitlerimiz ve salatalarımız mevcuttur. Yiyecek – içecek hizmetimize ek olarak, üst katta bulunan ayrı çalışma bölümleri veya iş-özel toplantıların düzenleneceği toplantı masamız da kafemizde mevcuttur. Dileğimiz şudur ki, manzara eşliğinde gerek iş, gerekse özel zamanlarını değerli müşterilerimize sunmak ve onları içinden geçtiğimiz şu sıkıntılı süreçleri unutturmaktır.

  1. Grano Caffé’de misafirlerinizi nasıl lezzetler bekliyor?

Mekanda soğuk ve sıcak olmak üzere ana ürünümüz olan tüm kahve çeşitlerini sunmaktayız. Buna ek olarak, milkshake, smoothie ve frozen tarzı içecekler ve son zamanların en  popüler içeceği bubble tea bulunmaktadır.  Ana ürünümüz kahve ve çeşitli içecekler olmasına rağmen bunların yanısıra leziz ve her damak tadına uyacak sekilde kruvasan, cheese cake çeşitlerimiz, donut çeşitleri, havuçlu kek  ve tüm dünya mutfaklarına uygun, özel olarak hazırlanan tatlı ürünlerimiz vardır. Ayrıca yine özenerek ve kaliteyi sunduğumuz panini ve wrap şeklinde tost çeşitlerimiz vardır. Barbekü chicken, roat beef, fesleğenli veya Meksika usülü tavuk içeren, alışılmışın dışında tost çeşitlerimiz bulunmaktadır. Sağlıklı atıştırmalık isteyen müşterilerimiz için de salata seçeneklerimiz bulunmaktadır. Şu ana kdr gözlemlediğimiz şekilde, müşteri taleplerini dikkate alarak da, konseptimizin dışına çıkmayacak şekilde, alkol servisi de sunacağız. Basta bira ve şarap olmak üzere bu gibi hizmetlere de yer vermeyi düşünüyoruz.

  1. Menüyü nasıl oluşturuyorsunuz? Malzeme seçiminde önem verdiğiniz şeyler nelerdir?

Karakter olarak en başta da bahsettiğim gibi en kalitelisini tercih ettiğimden dolayı ürün tercihimde fiyat ve karlılıktan ziyade en kaliteli ürünü sunmayı hedefledik. Çok sıkı çalışmalarla menümüzü oluşturduk. Daha önce de bahsettiğim gibi menümüzde de her damak tadına hitap etmeye çalıştık. Ekonomik koşullarımızın çokça zorlandığı şu zamanlarda, her şeyin dövize endeksli olduğu bu dönemde bu dengeleri sağlamak oldukça güç; ama ne olursa olsun kaliteden ödün vermeden tüm ürünlerimiz en kaliteli malzemelerden üretilmektedir.

  1. Sizce sizi diğer cafelerden ayıran özellikler neler?

 Açıkcası herkes kendi rızkını yer. Sektördeki herkesle aynı ekonomik süreçlerden geçmekteyiz. Zaten ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Dolayısıyla diğer kafelerle rekabetçi bir tavır veya yarış içerisinde olmaktan ziyade, kendi hayata bakış açım, vizyonum ve zevklerim doğrultusunda, başta kendim ve kendi çevremdeki yakınlarımın keyif alıp, huzurla vakit geçirebilecekleri bir ortam için yola çıktık. Olağanın dışındaki tasarımımız, ambiyansımızın ve ürünlerdeki lezzetin kendimce özel olduğunu düşünmekteyim. Müşterilerimizin geri dönütleri doğrultusunda da bunları tescillediğimi görüyorum. Bu zaten bana huzur ve mutluluk veriyor. Başarılı olma ve beğeni alma duygusu alma da, her zaman bana yeni yatırımlar için yol haritası olmaktadır.

  1. Son olarak sizin eklemek istediğiniz şeyler var mı?

Basta Girne bölgesi haklımız olmak üzere, güzel ülkemizin güzel insanlarına yeni mekanın hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim. Doğal afetler veya pandemi gibi kötü süreçler yaşamayacağımız, güzel sohbetlerin yapılacağı, kahkahalarla kahvelerini yudumlayacakları, tatlıları yiyecekleri bir mekan olmasını temenni ederim. Dilerim tüm müşterilerimiz Grano Caffe’de güzel anılar biriktirecektir.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu