BelediyeÇevreGündemKıbrısManşetToplum

Güngördü: Girne İçi Trafiğinin Rahatlatması İçin Saha Çalışmaları Başlatıldı

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, “Girne içi trafiğini rahatlatmasını öngördüğümüz Doğu Girne Çevreyolu projesinin çeşitli hükümetler döneminde gündeme gelmemesi nedeniyle bir bağlantı yolu yaratmak için saha çalışmalarına başladık” diyerek sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Güngördü’nün açıklaması şu şekilde

“Yıllardır çeşitli platformlarda bahsettiğimiz ve Girne içi trafiğini rahatlatmasını öngördüğümüz Doğu Girne Çevreyolu projesinin çeşitli hükümetler döneminde gündeme gelmemesi nedeniyle bir bağlantı yolu yaratmak için saha çalışmalarına başladık.

Güzergah olarak Bellapais Boğaz Yolu Caddesini – Girne Hakkı Borataş Caddesine bağlayıp oradan Dr. Fazıl Küçük Çemberine ulaşılmasını sağlayacağız.

Yolun genişleme çalışmalarının ardından köprü inşaası, asfalt, korkuluk, yönlendirici trafik levhaları gibi çalışmaları 2022 bahar aylarında tamamlamayı ve yolu hizmete koymayı planlıyoruz.

Girne içi trafiğini (Semih Sancar caddesi ağırlıklı)  yüzde 15-20 oranında azaltmasını beklediğimiz projenin kesinlike Doğu Çevre yoluna alternatif olmadığının altını çizmek isterim. Devlet tarafından yapılması gereken Doğu Çevre yolu yapımının da sizlerle birlikte takipçisi olacağımızı belirtirim.”

Benzer Haberler

Başa dön tuşu