GündemKıbrısManşetToplum

HÜVYB: “Hem Sütün Rengini Hem De Üreticinin İçini Kararttılar”

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, 21 Mayıs Dünya Süt Günü dolayısıyla mesaj yayımlayarak, süt üreticilerinin sorunlarına değindi ve “Bu 21 Mayıs’ da hem sütün rengini hem de üreticinin içini kararttılar” dedi.

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin yayınladığı mesaj şu şekildedir:

21 Mayıs Dünya Süt gününü kutlarken üretici bu Ülkede hiç bu kadar zor günler geçirmemiştir. Bu 21 Mayıs’ da hem sütün rengini hem de üreticinin içini kararttılar. Böyle bir durumda süt haftası dolayısıyla üreticiden hiç kimse iyi niyet ve güzel sözler beklemesin. Bu Ülkenin üreticisi zaten 1,5 yıldır pandemiden dolayı elinden geldiğince halkımıza yardım etmiş, etmeye de devam edecektir. Üretici bu kadar ağır bedeller öderken bizi yönetenler sadece suçlunun pandemi olduğunu savunarak aslında kendi beceriksizliklerini örtmeye çalışmaktadırlar.

1,5 yıldır ağır bedeller ödeyen üreticimiz yüksek girdi maliyetlerine rağmen ürettiği sütünü maliyetin altında satmakta ve buna rağmen tonlarca süt buzluklarda kalarak depolarda bozulmakta ve imha edilmektedir.

Tek suçlu bu zor koşullarda yüksek maliyetlere rağmen süt üretimi yapan üreticiymiş gibi Sayın Çavuşoğlu ve ekibi sürekli faturayı hayvancıya keserek bedel ödetmektedir, süt ve süt ürünleri bu Ülkenin birinci ihracat kalemidir. Binlerce kişiye istihdam sağlayan bu sektör bu Ülkenin ekonomisine ciddi destek olmaktadır.

Sizler evine ekmek götürmek isteyen 50-100 lt günde süt veren keçi ve koyuncunun sütünü almayarak neyi başardınız. Buzluklarda ve tankerlerde inek sütlerini bozarak ve almayıp dökülmesine sebep olarak neyi başardınız. Üreticinin sütünü sırf Pazar yoktur, sırf imalatçı almak istemez diyerek çok ucuz fiyatlara hiç kimseye sormadan dağıttınız. Bu süreç böyle devam etmez, edemez, etmeyecektir. Bizler sizlerin üretimi azaltın, üretmeyin söylemlerinize rağmen üretmeye devam edeceğiz. Bu topraklarda var olabilmek için inadına daha çok üreteceğiz, sizin gibi korkak davranmadan üreteceğiz.

Ama bu defa kısa süre içinde gerekli önlemleri alacağız. Mutlak suretle üreticilerimizle birlikte en kısa zamanda bu Ülkeye bir süt tozu fabrikasını kazandıracağız. Yarınlara umutla bakmak için daha önce olduğu gibi kimse bu Ülkeye ciddi yatırımcıların gelmesine engel olamayacaktır. Asla bu düşüncelere izin vermeyeceğiz.

21 Mayıs Süt Günü dolayısıyla bu sektörden ekmek yiyen minimum 60 bin kişi adına , şunu belirtmek isteriz , siyasetçi ve siyaset gelip geçicidir, var olan üretim sevdasıdır, var olan bu Ülke insanlarına faydalı olabilmektir, var olan bu topraklarda  geleceği kurabilmektir, ve var olan daha mutlu 21 Mayısları kutlayabilmektir.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu