Ev DekorasyonManşetYaşam

İlkbahar Dekorasyonu İçin Öneriler

Evinizin enerjisini yükseltmenin zamanı geldi. Büyük ve renkli yastıklar her mevsimin vazgeçilmezleri arasında yer alırken ilkbaharda daha çok tercih ediliyor.

İşte ilkbahar ev dekorasyonu için öneriler…

Perde Değişimi: Kış aylarında sıklıkla kapalı olan ve kalın perde kullanımı, ilkbahar aylarında yerini açık renklere ve hafif kumaşlara bırakıyor. Gri, kahverengi ve siyah perdelerin yanı sıra ilkbaharda açık mavi, sarı, pembe ve beyaz perde kumaşlarına ilgi artıyor.

Koltuk: Kumaşı değiştirebilir özelliğe sahip olan koltuk takımlarında ilkbahar aylarında gri ve sarı renkler bir araya getiriliyor. İki rengin birleşiminden moral verici bir ruhsal etki amaçlanıyor. Dengeli kullanıldıkları takdirde ferahlık getiren sarı ve gri, oturma odalarını yeni bir görünüme kavuşturmaktadır.

Halı Seçimi: Kışın alanı sıcak tutan kalın yünlü halılar, ilkbahar ve yaz mevsimlerinde yerini kilimlere bırakıyor. İç açıcı renkleriyle birbirinden farklı kilimler evin her alanında tercih ediliyor. Eve adeta yeni bir soluk getirmesiyle ilk dekorasyon değişimine halı-kilim değişimiyle başlanıyor.

Yatak Odası: Baharın ilk ayında nevresim takımı, çarşaf ve yatak örtüsü gibi yatak tekstillerinde de yenilikler yön plana çıkıyor. Bahar aylarını yansıtacak renk ve desenlerde nevresim takımlarını kullanmaya başlayarak koyu renkli ağır ve kalın örtülere veda etme vakti geliyor.

Balkon: İlkbahar ve yaz aylarının vazgeçilmezi olan balkon ve terasları mevsim boyunca açık kalıyor ve birçok insan özellikle akşam saatlerini bu bölümde geçiriyor. Kahve ve kitap keyfi için ilk tercih olan balkon tasarımına büyük önem veriliyor. Led ışıklarla çevrilen bölüm çiçeklendirilirken aynı zamanda koltuk ve masalarla da süsleniyor.

Salonunuzda bulunan baz renklere uyacak şekilde tüm aksesuarları ilkbahara ait renklere yani çiçek renklerine çevirebilirsiniz. Kahverengi, koyu gri, bordo ve nefti renklerdeki tüm objeler evimizdeki yüklüklere depolara kalkmalı. Elma yeşili, uçuk pembe, sarı ve açık mor ile yapılan kombinasyonlar başarılı sonuçlar verir. Minderlerde floral temalar, renkli cam objeler, mavi beyaz porselenler, hasır sepetlerle yapılmış dekorasyonlar bize baharı evimize taşımakta yardımcı olacaktır. Lale ve sümbüllerden oluşan bir saksılı çiçek köşesi yaratabilirsiniz.

Yatak odanız da ilkbaharın tazeliğinden nasibini almalı. Kalın peluş veya kaşe yatak örtüleri hurçlara, dolaplara kaldırılıp pastel renklerde pikeler ince battaniyeler yatağımız süslemeli. Yatak başınızda taze çiçeklerin bulunduğu bir vazo ve güzel bahar kokulu mumlar ilkbaharın serin ve yumuşak havasını içeri taşıyacaktır.  Yatak odası demişken, bahar temizliğine de önem verip dolaplarınızı havalandırın. Hatta içindeki giysilerinizi gözden geçirip ferahlamak için elden çıkaracaklarınızı ayıklamanın da tam zamanıdır ilkbahar. Hem yeni kıyafetlere yer açılmış olacaktır, hem de giyilmeyen ve boşuna yer kaplayan giysilerden kurtulmak için bir fırsat.

Mutfağınızda en kolay tazeleyebileceğiniz yerler hiç şüphesiz açık raf üniteleriniz. Birkaç şirin canlı renklerde obje, sürahi içine koyacağınız bir tutam papatya, fesleğen ve taze meyveleri yerleştirdiğiniz bir çanak bu işi görecektir.

Hangi eşyalarınızın tamire ya da yenilenmeye ihtiyacı olduğunu tespit edin. Boyasını yenilemeniz gereken eşyaları ya da duvarları boyayın. Duvar kâğıtları kullanmak isterseniz işiniz bittiğinde artan kâğıt parçalarını da değerlendirin. Yıpranmış şifonyerinize renk katmak için çekmece kısımlarını artan duvar kâğıtları ile kaplayın. Masa ya da sandalyelerinizin ayaklarını farklı bir renge boyayarak da modern bir güncelleme yapabilirsiniz.

Eğer fazla bitkiniz varsa farklı yaprak tiplerini bir arada kullanarak gruplar oluşturabilirsiniz. Örneğin küçük yapraklı bir bitkiyi büyük yapraklı bir bitkiyle yan yana sergileyerek tezat ancak hoş bir kombin oluşturabilirsiniz. Eğer bitkiler için çok fazla yeriniz yoksa bitkileri tavana asmayı, duvar saksılarında sergilemeyi ya da bir palet içerisinde yetiştirmeyi düşünebilirsiniz. Mutfağınıza lezzet katacak bitkileri renkli teneke kutulara yetiştirerek de elinizin altında tutabilirsiniz.

Evinizi tıka basa doldurmayın, eşyalarınıza da nefes alacak alanlar bırakın. Her köşeyi bir eşyayla doldurmak dinlendirici bir atmosfer oluşmasını engellerken, çok sade bir düzenleme de soğuk ve samimiyetten uzak bir görünüm yaratabilir. Fazlalıklardan kurtulurken de dikkatli olun.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu