GenelManşet

İzmir İçin Dans Ediyorlar

Haber: Zerrin Yapıcıoğulları

Red Raw Dance Complex’i kurucusu eğitim verdiği dansçıları ile beraber İzmir’deki depremzedelere yardım ulaştırmak için bağış günü düzenliyorlar. 06 Kasım (Bugün) 18.00-19.00 saatleri arasında Lefkoşa Barış Manço parkında Covid-19 mesafe kurallarına uyarak İzmir için dans edecekler.

30 Ekim’de İzmir’in Seferihisar ilçesinde 17 km derinlikte 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, aralarında Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Çanakkale, İstanbul, Uşak, Kütahya, Bursa, Yalova, Tekirdağ ve Edirne’nin de içinde bulunduğu birçok ilde de hissedildi. Deprem sonrasında birçok insan zarar gördü. Depremzedelere bir çok yerden bağış kampanyaları düzenleniyor.

Red Raw Dance Complex’in kurucusu Ezgi Can ile yaptığımız görüşmede bizlere şunları söyledi;

İsmim Redez Ezgi Can, 24 yaşındayım. Red Raw Dance Complex’in sahibiyim. RRDC olarak sadece dans eğitimi veren bir kurum değil dans aracılığıyla paylaşımın, sevginin, birlikteliğin ve bunun yanında hayatla ilgili birçok şeyi öğrencilerimize katmaya çalışan bir kurumuz. Bu doğrultuda da İzmir depreminde zorda kalan insanlar için elimizden gelenin en iyisini, yani dansımızı ederek sanatla bir şeyler verebilmeyi istedik. 7’sinden 70’e herkesin katılabileceği #kıbrısseninleizmir etiketiyle 1 saatlik bir dans eğitimi vermeyi planladık. 06 Kasım (Bugün) 18.00-19.00 saatleri arasında Lefkoşa Barış Manço parkında Covid-19 mesafe kurallarına uyarak İzmir için dans edeceğiz. Katılımın yanı sıra firmalar, kafeteryalar vs. de bize bağışını yapacak ve Kıbrıs adına AKUT’a bağışı yapacağız. Güzel olan tarafı da RRDC olarak değil, bunu tek bir yürek Kıbrıs olarak yapmamız. Dans edeceğiz ki sanatı da umut haline hep beraber getireceğiz. Katılımı kişi başı 40₺ olacak bu eğitimin tüm geliri de AKUT derneğine bağışlanacak. 1 kişinin bile dünyayı değiştirebilme ihtimali varken neden hep beraber dünyaya, ihtiyacı olan insanlara destek olmayalım ki? Bu üzücü felaket bizim de başımıza gelebilirdi. Yani işin özü, insana insan lazım, sevgi, paylaşım ve destek lazım… Kıbrıs halkının da bunu en başta gönüllü şekilde yapacağından şüphemiz yoktu. O yüzden Kıbrıs ile hep ele, herkes için elimizden gelene, beraber yürüyeceğiz de dans da edeceğiz.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu