ÇevreGündemKıbrısManşetSporToplum

Kaliteli Arı, Kaliteli Bal Demektir

İnsan sağlığı ve gelişimi için arı balı ne kadar önemli ise, futbolda da kaliteli eğitim o kadar önemli bir unsurdur.

Arıcıların sezon içerisinde bal verimlerini artırmak için kovanlarını bir bölgeden başka bir bölgeye taşıma istençleri de, bu nedenden dolayıdır. Ülkemizde yetenek kalitesi yüksek,  taktik bilgisi geniş sporcuların veya diğer branş sporcularının ortaya çıkarılması da, doğru program ve uygulayıcılar tarafından oluşturulacak programlar sayesinde olmalı ve bu programların gelişimi de ilgili kurumlar tarafından sürekli sağlanmalıdır.

Sporla uğraşan ve özel yeteneğe sahip bireylerin, gelişimleri için, uygun ve planlı bir gelişim sürecinden geçmeleri gerekir. Sporda başarı özellikle (Futbol ve takım sporlarında) elit sporcu yetiştirmekten geçmektedir. Buna ulaşmak içinde potansiyel gelişimi kaliteli olan kurum ve kişiler tarafından yetiştirilmeleri gerekmektedir. Özellikle genç sporcuların eğitiminde, sistemli bir program ve bunun dışında branşa özgü teknik, taktik, koordinasyon vb. yanında bilimsel çalışmalar ve psikolojik, pedagojik bilimden de yararlanılmalıdır. Bu ortamlar oluşturulduğu ve hazırlandığı zaman, yetenekli sporcuların birbirleri ile mücadele edeceği ve gelişimin artacağı ortamlara ulaşacağız. Bunu da arıcıların Arı kovanlarını çoğaltma sebeplerine benzetebiliriz. Yani akademilerin, alt yapıların bilinçli ve doğru planlarla çoğalması, ülkedeki yetenek sayımızın artmasına yapacağı katkı gibi. Bu kurumların amaç da, skordan ziyade verilen eğitim ve sporculara yükleyecekleri sportif donanım olmalıdır. Kovan sayınız ne kadar artarsa, arlarınız da o kadar artacak ve kaliteli bal almaya devam edeceksiniz.

Eski şartlardan çok uzak olduğumuz bir dönemde,  bilimsel gelişimlere bu kadar kolay ulaşılırken, sistemli ve programlı eğitimle spordaki gelişimleri en kısa sürede göreceğimizi bilmeliyiz. Ülke sporcularımızın kapasiteleri ve potansiyelleri de göz önünde bulundurularak, ülkemizin sporundaki her kurumunda görev alan üye veya yöneticilerin doğru programlarla bunu başaracağına olan inacımla…

Benzer Haberler

Başa dön tuşu