Ev DekorasyonManşet

Kış Bahçesi Zamanı!

Bugünün şartlarında kış bahçeleri; yemek odası, mutfak, toplantı odası, çalışma odası, ofis, dinlenmek odası, yüzme havuzu gibi yerlerde kullanılır. Bunun dışında mahremiyet derecesi oldukça yüksek olan yatak odası ve banyo gibi mekânlarda da kullanılabilir.

Bugünün şartlarında kış bahçeleri; yemek odası, mutfak, toplantı odası, çalışma odası, ofis, dinlenmek odası, yüzme havuzu gibi yerlerde kullanılır. Bunun dışında mahremiyet derecesi oldukça yüksek olan yatak odası ve banyo gibi mekânlarda da kullanılabilir.

Kış bahçeleri, ideal apartman hayatına dâhil olan insanları dahi 4 mevsim bahçesiz bırakmıyor. Hatta kare, daire formunda, dikdörtgen ya da üçgen gibi tüm geometrik şekiller dahi kış bahçesi tasarlanabiliyor. Ayrıca bu bahçelerin kullanımı pratik, çok kolay ve temizlenebilir formda.

Kısacası sevdikleriniz ve ailenizle kışın dahi doğal bir bahçe ortamında vakit geçirmek isterseniz, kış bahçelerinden daha ideali yok. Üstelik son trend kış bahçeleri yalıtım sistemli, ısıtmalı ve büyük bir enerji tasarrufu kazandırıyor.
Bahçe yaz mevsiminde ve bahar aylarında vaz geçemediğimiz, gün boyu açık havada oksijen alabildiğimiz doğal ortamlardandır. Ama ne yazık ki kış geldiğinde ve havalar soğuduğunda doğal olarak taş bina yapılarının ve 4 duvarın arasına kısılıp kalıyoruz. Ama yeni dekorasyon trendleri sayesinde bu durum kötü bir kader olmaktan çıkıyor. Zira şimdilerde büyük bir furya halinde yaygınlaşan kış bahçesi trendi var.

Kış bahçesi tasarımlarında sabit camlar kullanılabiliyorken, camlar yaz aylarında katlanabilir stilde de tasarlanabiliyor. Bu yüzden dört mevsime yönelik açılabilir ve kapanabilir bahçeler tasarlanıyor. Böylelikle 4 mevsim boyunca kış bahçelerinizin tadını en konforlu şekilde çıkartabilirsiniz. Güvenlik konusunda ise endişe etmenize gerek yok. Zira kırılmaz camlarla desteklenebilen bu tarz mekânlar, cam ve çelik malzemelerle harmanlanırken özel kilit sistemleriyle de perçinleniyor.

Cam çatı formunda da tasarlanabilen bu eşsiz güzellikteki yapılar son zamanlarda güneş kontrol özelliği de kazandırılınca (güneş kontrol özellikli yeni camlar sayesinde) daha da çok tercih edilir oldu. Cam çatı kış bahçesi ile kapalı çatı kış bahçeleri şimdilerde mekânın özelliklerine göre tasarlanabiliyor.

Beyaz ya da dilenen renklerde tasarlanabilen kış bahçeleri sayesinde evlerinizde yarı açık ve yarı kapalı şekilde harika cam fanus tadında ortamlar yaratabilirsiniz. Isı yalıtımlı Alüminyum ve katlanabilen sistemlere sahip olan sürme camlı kış bahçeleriyle siz de evlerinizi masallardan bir köşeye çevirebilirsiniz.

– Yapıların güney cepheleri kış bahçeleri için oldukça mantıklı bir konum olarak görülse dahi bu durumun bazı olumsuz yönleri bulunmaktadır. Bu cephelerde yoğun olarak gelen güneş ışınlarının sonucunda oluşan fazla ısınma yapı malzemelerinin zarar görmesine neden olabilir. Bunun dışında kış bahçesinde iyi bir gölgeleme sağlanamayacak olursa eğer, kış bahçesi içinde olan bitkileri olumsuz bir şekilde etkiler ve kış bahçesi aşırı ısınma sonrasında kullanılamaz hale gelir.

– Batı cephesinde yer alan kış bahçesi günün ikinci evresinde bütünüyle güneş alır. Fakat günün en sıcak zamanında güneş almasından ötürü, güney cephedeki olumsuz durumlar bu cephede de görülür. Bu cephedeki kış bahçeleri akşam güneşinde oldukça güzel olur. Bu yüzden batı cephesi kış bahçesi için oldukça iyi bir yer olacaktır.

– Doğu cephesinde olan kış bahçeleri günün ilk yarısında güneş alır. Bu yüzden oldukça sıcak olmayan zaman dilimi içinde güneşin zararlı ışınlarından korunur ve güneşin yararları ışınlarından beslenir. Bu cephedeki kış bahçesinin gölgelenme ihtiyacı neredeyse yoktur.

– Kuzey cephesinde olan bir kış bahçesi yalnızca yapıdan güneş alır. Bu cephedeki kış bahçesi hep serin olur ve sıcaklığı hiçbir şekilde yükselmez. Gölgeleme bakımından bu cephede herhangi bir sorun çıkmaz. Kış aylarında kuzey cephesinin soğuk olması sebebiyle bitkilerin gelişiminde birtakım problemler meydana gelebilir. Bu yüzden ısınma olanağı bu cephede olan kış bahçeleri için iyi bir şekilde oluşturulmalıdır.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu