BelediyeÇevreGündemKıbrısManşetToplum

MEWA Bölgesi Erişilebilir Turizm Çalıştayı, Girne’de Yapılacak

Girne Belediyesi’nin, Turizm ve Kültür Komisyonu Başkanlığı’nı yaptığı Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı’nın (UCLG-MEWA) Erişilebilir Turizm Çalıştayı, Girne Belediyesinin ev sahipliğinde yapılacak.


21-22 Ekim 2021 tarihlerinde, Girne Merit Park Hotel de düzenlenecek çalıştay öncesi,  Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, düzenlediği basın toplantısında konuyla ilgili detayları paylaştı.

Girne Belediyesi Meclis üyeleri ve Müdür muavinlerinin katıldığı toplantıya, basın mensupları yoğun ilgi gösterdi.

“DÜNYA NÜFUSUNUN YÜZDE 15’İ ENGELLİ”

Güngördü, Dünya Sağlık Örgütü’nün, Dünya Bankası iş birliği ile 2011’de hazırladığı Dünya Engellilik Raporu’na işaret ederek, dünya nüfusunun %15’ine tekabül eden bir milyardan fazla insanın bir çeşit engel ile hayatını idame ettirdiğini kaydetti.  Engelli insanların çevresindeki iki milyar insan da engellilikten doğrudan etkilendiğini belirten Güngördü, küresel ekonominin yaklaşık %10’unu teşkil eden turizm ve seyahat sektörlerinin ciddi bir ekonomik hacme ve potansiyele sahip olduğunu belirtti. ‘Erişilebilir Turizm’in engeli olan bireylerin turistik faaliyetlere, tesislere ve hizmetlere dâhil olmasının önündeki bariyerleri ortadan kaldırmak anlamına geldiğini ifade eden Güngördü, şehirlerin kapsayıcılık taahhüdünü gerçekleştirmek ve turizmi sürdürülebilir ve herkes için kılmak adına, son yıllarda önem kazanmakta ve üzerine çalışmalar yürütülmekte olan bir kavram olduğunu da vurguladı.

“MEVCUT LİTERATÜRE KATKI SAĞLAMAK AMACIMIZ”

Mevcut literatüre katkı sağlamak, iyi uygulamalar yoluyla şehirlerin karşılıklı öğrenmesini teşvik etmek, kavram üzerine somut çıktıları olan bir tartışma yürütmenin hedefleri olduğunu belirten Güngördü, 21-22 Ekim tarihlerinde Girne Merit Park Hotel’de  düzenlenecek çalıştaya hazır olduğunu ifade etti.

“GİRNE HALA CAZİBE MERKEZİDİR”

Son yıllarda meydana gelen yapılaşmaya değinen Güngördü, buna rağmen Girne’nin hala cazibe merkezi olduğunu kaydetti. Girne’nin zor bir kent olduğunu belirten Başkan Güngördü, bu zorluklar içinde yapabileceklerinin en iyisini yapmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.


“ÇALIŞTAY 2 GÜN SÜRECEK”

2 gün sürecek çalıştayda, teknik gezi düzenlenerek, yerel yönetim temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, merkezi yönetim yetkilileri, uluslararası kuruluşları,   akademisyenler ve turizm sektörü temsilcilerini bir araya gelecek. Panellerden ve yuvarlak masa toplantılarından oluşacak çalıştay sonrası, şehirler için ‘Erişilebilirlik Rehberi’ hazırlanacak.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu