ManşetÖzel Haber

Mütevazı Bir Başlangıçtan Dünya Platformuna

Özel Haber: Tugay Açıklyıldız

Kampçılık, yürüyüş, kaya tırmanışı ve okçuluk gibi birçok farklı sporu ülkemize ve kültürümüze tanıtan Cyprus Outdoor Shop Direktörü Mustafa Konca bizlere sektöre olan ilgisi ve işletmenin kuruluş hikâyesi anlattı ve keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Mustafa Konca lise eğitimini Kıbrıs’ta aldı. Üniversite eğitimini Amerika Elektronik Mühendisi olarak tamamladı. Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde master yapan Konca, doktorası için İngiltere’de Bristol Üniversitesi’ni tercih etti.

Outdoor Shop fikri nasıl gelişti?

Eğitim hayatı boyunca ne iş yapacağı ve hayatını nerede sürdüreceğini düşündüğünü dile getiren Konca, her zaman Kıbrıs’a dönmek istediğini fakat kendi alanında araştırma yapmanın kolay olmayacağı, büyük laboratuvarların olmadığı ve kullanılan cihazların çok pahalı olduğu gerekçesi ile bu sektöre yöneldiğini belirtti. Eğitim aldığı bölümle yürüttüğü mesleğin alakalı olmadığını aktaran Konca, ticarete olan ilgisinin üniversite yıllarına dayandığını, bu süreç zarfında yan dal olarak işletme eğitimi aldığını ve buna ek olarak girişimcilik ve ekonomi konularında dersler alıp kendini geliştirdiğini ifade etti.

Mütevazı bir başlangıç

Çocukluk yıllarından bu yana kamp ve tırmanış yapmak gibi aktivitelerden keyif aldığını vurgulayan Konca, doğa ile iç içe olmaktan keyif aldığını ve izcilik aktivitelerine de katıldığını dile getirdi. Keyif aldığı bu aktivitelerin zamanla bir tutku haline dile getiren Konca, ülkemizde bu spor ve aktivitelerin yapılabilmesi için gerekli malzeme ve donanıma ihtiyaç olduğunu, bu sebeple de ülkemize bir Outdoor Shop kazandırmak için kolları sıvadığını dile getirdi.

Firması Cyprus Outdoor Shop’un çok mütevazı bir başlangıç yaptığını vurgulayan Konca, doktora yaptığı dönemlerde cep harçlıkları ile biriktirdiği 2500 Sterlin’i ilk şirket sermayesi yaptığını, sonrasında ailesinin de büyük desteği ile bugün ki oluşumun temellerini attığını dile getirdi.

Dünya markaları birinci kaynaktan ülkemize geliyor

Şirketin büyüme sürecinde başlıca avantajlarının firmalarla direkt çalışmak olduğunu vurgulayan Konca, Almanya‘da düzenlenen Outdoor fuarlarına katılım gösterip en geniş ürün yelpazesi ve orijinal ürünleri birinci kaynatan ülkemize getirdiklerine dikkat çekti. Firmalarla ilk iletişim kurduklarında çoğunun Kuzey Kıbrıs’ı tanımadığının altını çizen Konca, KKTC’nin Güney Kıbrıs ve Türkiye’den bağımsız bir ülke olduğunu anlatmak konusunda büyük çaba sarf ettiklerini, bir nevi KKTC’nin tanıtımı için kampanya yürüttüklerine vurgu yaptı.

Ferrino, La Sportiva ve King Camp gibi öncü markaların resmi KKTC distribütörlüğünü yaptıkları dile getiren Konca, müşterilerine geniş ürün yelpazesi ve en uygun fiyatları sunabilmek için yoğun çaba sarf ettiklerine dikkat çekti.

“Gelişmiş Dünya ülkeleri ile yarışabiliriz”

Kampçılık ve yürüyüşün ana faaliyet dalları olduğunu dile getiren Konca, bu dallarda gelişmiş dünya ülkelerindeki Outdoor dükkânları ile yarışabileceklerine vurgu yaptı. Yerli halkın sunulan servisin değerini tam olarak anlamadığına dikkat çeken Konca, yurt dışından gelen turistlerin ise geniş ürün yelpazesi ve fiyatlar karşısında gözlerine inanamadıklarına dikkat çekti.

Son dönemlerde TL’nin döviz karşısında aşırı değer kaybetmesi ve alım gücünü düşmesi ile yerli halkın taleplerinde azalma olduğuna vurgu yapan Konca, buna cevap olarak müşteri memnuniyeti ve taleplerini karşılamak içi ürün yelpazelerine daha ekonomik alternatif markaları ilave ettiklerine dikkat çekti.

Yürüyüş, kaya tırmanış, okçuluk, avcılık, fitness, bisiklet, su sporları ve piknik alanlarında geniş ürün yelpazesi ile Cyprus Outdoor Shop Girne Karaoğlanoğlu bölgesinde hizmetinizde…

Benzer Haberler

Başa dön tuşu