Ev DekorasyonManşet

Romantik Sonbaharın Dekorasyon Fikirleri

Sonbaharın kendine özgü, nostaljik bir ruhu var.  Üstelik bu ruhu yansıtmak için büyük bir değişiklik yapmanıza da gerek yok.

Sonbaharın kendine özgü, nostaljik bir ruhu var.  Üstelik bu ruhu yansıtmak için büyük bir değişiklik yapmanıza da gerek yok. Yaşam alanlarında sonbahar atmosferini yansıtmak için tercih ettiğiniz ev dekorasyon ürünlerinde renk seçimine dikkat etmeniz yeterli.

Bu yılın popüler dekorasyon ürünlerinden olan mumlar, sonbahar ev dekorasyonu için de adeta olmazsa olmazlardan. Mum ve mumluk seçiminde altın rengi, kahverengi, sarı, turuncu, hardal rengi ya da gri gibi renkleri tercih ederek sonbahar renklerine ev dekorasyonunda yer verebilirsiniz. Hatta dilerseniz ahşap mumluklarla da doğal bir hava yaratabilirsiniz. Eğer bir bahçe ya da balkonunuz varsa bahçe fenerlerinden yardım alıp sonbahar atmosferini daha sıcak kılmak da mümkün.

Evinizi sonbahar ile buluştururken rustik dekorasyon stilinden bol bol yardım almanız gerektiğini söylemiştik. İşte, rustik dekorasyon için olmazsa olmazlardan biri de ahşaplar. Hem kahverengi tonlarındaki hem de beyaz ahşap seçeneklerinden yararlanabilirsiniz.

Ahşaptan yararlanmanın en trend yollarından biri hiç kuşkusuz ki paletler! Paletle ev dekorasyonu yaparak raf, sehpa, yatak ya da koltuk gibi kullanabileceğiniz ürünlere sahip olurken aynı zamanda dekorasyon trendlerinden birini de uygulayabilir ve sonbahar dekorasyonunu hakkıyla yansıtmak için önemli bir adım atabilirsiniz.

Sararmış Yapraklar ve Kurumuş Çiçekler Sonbaharın Gözdeleri , “sonbahar” denildiğinde hepimizin aklına ilk gelen şey sararmış yapraklar oluyor. Bu durum da sararmış yaprakların sonbahar dekorasyonu fikirleri içerisinde kesinlikle yer alması gerektiği anlamına geliyor. Sararmış yaprakları toplayarak vazoya, kavanozlara estetik bir şekilde doldurabilir ya da mumlukların altına açılı bir şekilde yerleştirebilirsiniz.

Dilerseniz sararmış yapraklarla tamamladığınız bu mumluklara yemek masasında da yer vererek şık bir sofranın altına imzanızı atabilirsiniz! Eğer gerçek kuru yapraklar bulmakta zorlanıyorsanız yapay yapraklar satın alabilir, bronz renk bir sprey boya ile boyayabilir ve kuruduktan sonra duvara çaktığınız kancalara bu yaprakları asabilirsiniz. Bu sonbahar dekorasyonu önerisini dilerseniz oturma odası, dilerseniz antre, dilerseniz de yatak odası dekorasyonu için değerlendirebilirsiniz; tamamen size kalmış.

Sonbahar dekorasyonunda sıcak bir atmosfer, sakin, dingin ve huzurlu bir ortam ararız. Havaların soğumaya başlaması, evlerimizin ortamını, rengini ısıtmaya iter bizi. Evinizin havasına sıcaklık katan mumların yanı sıra bu görsel algıyı arttırmak için led ışık şeritleri kullanabilirsiniz. Sarı ışık veren ledlerin kullanımı ile evinizin atmosferi daha da sıcak bir etkiye bürünebilir.

Koltuk şalları, örme kırlent kılıfları, kadife kumaş dokuları, mumlar, kuru dal ve çiçekler, kurumuş yapraklar, kozalaklar sonbahar dekorasyonun vazgeçilmez aksesuarlarından… Koltuk şalları ve polarlar havaların soğumasıyla dekorasyona giriş yapıyor. Yazın kalkan halılar ise yavaş yavaş odalarımıza geri geliyor. İnce halı, kilim gibi ev tekstili ürünleri ile kışa hazırlık yapıyoruz. Havalar soğuyup kış gelene kadar bu tarz ince halı çeşitleri bize eşlik edecek.

Bahçeli veya verandalı evlerde dışarıda kalan mobilyaları yağmura karşı korumak için göze hoş görünmeyen naylonlar yerine şık alternatifler bulabilirsiniz. Mobilyaları korumak için renkli, şık ve dekorasyonunuza zenginlik katacak kılıflar seçerseniz, işlevi estetiğe çevirmeyi başarabilirsiniz.

Mobilyalar dışında korumak istediğiniz bitkiler için ise hazır bahçe seralarını tercih edebilirsiniz. Çeşitli yapı malzemeleri mağazalarından bulabileceğiniz farklı boyutlardaki bahçe seraları pratik bir çözüm sunmaktadır. Bahçe mobilya ve bitkileri için yaptığınız bu koruma önlemlerini veranda, apartman dairesindeki balkon ve teraslarda da rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Yaprak ve ağaç dalları, dekorasyona ekleyebileceğiniz parçalardan birisidir. Bu yapay dekorasyon parçaları, sonbahara özel turuncu- kahverengi tonlarında sunulur. Evin farklı köşelerine asılabilir, mevsime ait ufak bir dokunuş olarak kullanılabilir.

Sonbahar dekorasyonu için aydınlatmada değişiklik yapabilirsiniz. Beyaz tavan ışıklarını sarı gibi daha doğal alternatiflerle değiştirebilirsiniz. Tavan aydınlatmasına alternatif olarak göz hizasında ve altında aydınlatma aksesuarları ekleyebilirsiniz. Abajur ve lambader yardımıyla eklenen bu aydınlatma, eve daha samimi bir hava kazandırır. Sıcak bir sonbahar enerjisi yansıtan aydınlatma için LED peri ışıkları kullanabilirsiniz.

Renk skalası, sonbahar dekorasyonu için en önemli detaylardan birisidir. Bu iç dizayn tarzını yansıtmak için sıcak tonlara öncelik vermek gerekir. Yaz ayları canlı renkleri ve kış ayları soğuk tonları ifade ederken sonbahar sıcak renklerin mevsimi olarak görülür.

Turuncu tonları, dekorasyonda sonbahar havası için tercih edebileceğiniz ilk seçenektir. Kehribar, bal sarısı, balkabağı turuncusu, kadife çiçeği rengi gibi birçok alt tonu bulunur.

Kırmızı ve kahverengi tonları, sonbahar dekorasyonu için kullanabileceğiniz renk skalasında yer alır. Elma kırmızısı, yakut kırmızısı, maun kırmızısı, karamel rengi, çikolata kahvesi, tarçın rengi gibi alt tonlar, dekorasyonda yer verebileceğiniz seçeneklere örnek olarak gösterilebilir

Benzer Haberler

Başa dön tuşu