GenelManşet

Salgınla Mücadelede teknolojik destek SOS Çocukköyü Derneği’nden

SOS Çocukköyü Derneği bünyesinde faaliyetlerini yürüten Girne Gençlik Gelişim Merkezi’nde (GİGEM) 3 boyutlu yazıcı ile yüz siperi üretilip ücretsiz dağıtılıyor.

Salgında ön saflarda çalışan sağlık ve hizmet personelini korumak için önemi anlaşılan yüz siperlerinin üretimi için, SOS Çocukköyü Derneği de kaynaklarını kullanıma açtı. İstanbul’da faaliyet gösteren Kıbrıslı Dostlar Derneği’nin KKTC’de 5000 Yüz Siperi kampanyasına SOS Çocukköyü Derneği de 3 boyutlu yazıcısı ile katıldı.

  

Kolektif olarak yapılan çalışma sonucunda bireyler ve kurumlar her hafta 700 siper üretip, sivil savunma teşkilatı, hastaneler, devlet daireleri, doktorlar ve sağlık ocaklarına ücretsiz olarak teslim ediyorlar.

 

SOS Çocukköyü Derneği bünyesinde faaliyetlerini yürüten GİGEM Operasyon ve İş Geliştirme Koordinatörü Hasan Tabakcı “Şimdiye kadar üretilen ve teslim edilen siperler Sivil Savunma Teşkilatı, Ticaret Dairesi, İhtiyat Sandığı, Gazimağusa Devlet Hastahanesi, YDÜ Hastahanesi, Girne Üniversitesi Hastahanesi ve bir grup pediatri uzman doktorlarına ücretsiz olarak teslim edildi. Ayrıca, Akdoğan, Mehmetçik, Maraş Sağlık Ocağı, Geçitkale Sağlık Ocağı, İskele Sağlık Ocağı, Lefkoşa Diş Kliniği ve Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastahanesi de ücretsiz yüz siperlerinin dağıtıldığı kurumlar arasında yerini aldı. SOS Çocukköyü Derneği olarak bu kolektif çalışmanın içinde olmak gurur verici” dedi.

SOS Çocukköyü Derneği

Telefon: 05428500463

Facebook:  https://www.facebook.com/CocukSOS

Instagram:  https://www.instagram.com/soscocukkoyu/

 

GİGEM

Telefon: 0392 815 0768  / aktif cep telefonu girelim

Facebook: https://www.facebook.com/sosgigem/

Instagram: https://www.instagram.com/girnegenclikmerkezi/

Benzer Haberler

Başa dön tuşu