ManşetSpor

Sarı Siyah Renklere Adanmış Bir Hayat “Özben Kalfa”

Unutulmayan Efsaneler bölümümde bu ay sizlere Kıbrıs Türk futbolu ve Türk Ocağı’nın efsane isimlerinden Özben Kalfa’dan bahsetmek istiyorum.

29 Temmuz 1951 Limasol doğumlu Özben Kalfa evli iki çocuk babasıdır. Kalfa’dan Türk Ocağı Spor Kulübüne geliş hikâyesi ve o süreçte neler yaşadığını dinledim. Kalfa’nın Türk Ocağına gelişi Remzi Minci Özkan Kapten ve Çetin Cümbezli sayesinde olduğunu ve onların Kalfa’yı görüp Türk Ocağı Spor Kulübüne götürdüklerini anlattı. Kalfa “Bana ve benim gibi birçok arkadaşımıza Oocak aşkını Ocak ruhunu aşılayan kişiler oldular” diyerek Ocağa başlama sebebi olan Cümbezli ve Kapten’in üzerindeki emeklerinden bahsetti.

“Ayhan Abinin Elinde Bir Sihirli Deynek Varmış Gibi Herkesi Yenmeye Başladık”

Türk Ocağı Spor Kulübünün Lig Tarihinin en başarılı sezonu 1973/1974 sezonu için neler düşünüyorsunuz diye sorduğumda aldığım cevap şu şekilde oldu: “Başkanımız Hasan Karagözlü dönemin İngiliz antrenörünü getirdi ama olmadı sezon ortası boşta kaldık takımımız kaptanı abimiz Ayhan Nazımı antrenör futbolcu olarak görev almaya başladı sanki Ayhan abinin elinde bir sihirli deynek varmış gibi herkesi yenmeye başladık Ayhan abi öyle bir sistem getirdi ki 3-3-4 sistemi getirdi önümüze kim geliyorsa yeniyoruz Gençlik Gücünü yenseydik Lig şampiyonu olurduk”.

Efsane ve unutulmayan maçlardan biri olan Türk Ocağı – Gönyeli maçı için düşüncelerini sorduğumda Kalfa, Gönyeli maçı çok sakatlarının olduğunu ve Osman Uçaner hocanın kadro kurmakta zorlandığını söyledi. Kalfa unutmayan efsane maçlardan biri olan Türk Ocağı – Gönyeli maçını şöyle anlattı: Uçaner takımda maçta genç futbolculara görev verdi. Gönyeli o maça kadar 15 maç mağlup olmadı.  Korner olmuştu, Caner’e dedim gidiyorum kornere gittim Gönyeli kalecisi Ademe şöyle dedim “Adem his geldi bana sana gol atacam”  ve korner kullanıldı bir karambol oldu, top önüme düştü ve golü attım.

Kalfa, Türk Ocağı Spor Kulübünde unutamadığı maçları şu şekilde anlattı: “Türk Ocağında unutamadığım maçlar arasında Fenerbahçe maçı, ilk kupamız Küçük Kaymakl ve ilk Devlet Başkanlığını kazandığımız kupayı unutamam. MTG’yi yenmiştik yine 1982 yılında ilk kez düzenlenen Rothmans Turnuvasını biz kazanmıştık. Biraz eskilere dönersek yine Kaymaklıyı yendiğimiz 3-1lik maç var 2 gol atmıştım bu maçta unutamadığım maçlar arasındadır.”

Türk Ocağı Spor Kulübüne ve Kıbrıs Türk Futboluna verdiğiniz tüm hizmetler için teşekkür ederiz Özben Kalfa!

Benzer Haberler

Başa dön tuşu