Manşet

Şeker Hastalarına Yeni Umut

Bilim insanları, hayvanlar üzerinde yaptığı deneylerde şeker hastalığı için insülin seviyesini düşüren yeni bir ultrason tedavisi buldu.

ABD’de yapılan bir araştırmada, insülin hastalarına umut olacak bir ultrason tedavisi geliştirildi.

ShiftDelete’de yer alan haebre göre, ABD’de bir çok Üniversitenin katıldığı bu yeni araştırmada bilim insanları şeker hastalığı tedavisinde özel bir ultrason kullandı. Periferik odaklı ultrason stimülasyonu (pFUS) adlı bu yeni ultrason teknolojisi ilk aşamada başarılı sonuçlar verdi.

İnsanlığın kaderini değiştiren ilaçlardan biri olan insülin, bugün tüm dünyada oldukça yaygın olan tip-2 diyabet, ya da şeker hastalığı için en ideal çözümler arasında. Şeker hastalığında yükselen insülin seviyesini düşüren bazı ilaçlar olsa da insülin iğnesi halen en işe yarar ilaç konumunda.

ABD’de bir çok Üniversitenin katıldığı bu yeni araştırmada bilim insanları şeker hastalığı tedavisinde özel bir ultrason kullandı. Periferik odaklı ultrason stimülasyonu (pFUS) adlı bu yeni ultrason teknolojisi ilk aşamada başarılı sonuçlar verdi.

Buna göre şu an için klinik aşamada hayvanlar üzerinde deneyler yapıldı. Yeni ultrason türü şeker hastalığı tedavisi için tıpkı insülin iğnesi gibi deneklerin insülin seviyesini normal seviyeye çekmeyi başardı. Yeni medikal teknoloji, yakında insanlar üzerinde de denenmeye başlayacak. Eğer insanlı deneylerde de başarılı olursa yakın bir zamanda insülin tedavisine alternatif yeni bir tedavi ile karşı karşıya kalabiliriz.

Son dönemde tüm dünyada artan insülin iğnesi fiyatları, şeker hastaları için ölümcül sonuçlara neden oluyor. Şeker hastalığı için ultrason tedavisi başarılı olursa insülin tedavisi ihtiyacının da azalması beklentiler arasında.

Yapılan çalışmalarda ortaya çıkan yeni bir detay ise şeker hastalığı tedavisi için de yeni bir umut oldu. Buna göre ultrason ile yapılan tedavi ile hayvan deneklerde tip-2 diyabette gerilemelere de rastlandı. Bu anlamda ultrason tedavisi tip-2 diyabet hastaları için umut olma yolunda ilerliyor.

Araştırmacılar ilk sonuçları ve sonuçları ise Nature Biomedical Engineering, Mart sayısında yayınladı. Heyecan uyandıran çalışmanın ne zaman sonuçlanacağı ise merak konusu.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Gerçekten de şeker hastalaığı tedavisi için insülin iğnesi dışında bir tedavi başarılı olabilir mi? Düşüncelerinizi yorum yapabilir ya da SDN Forum‘da belirtebilirsiniz.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu