BelediyeGirne BelediyesiManşet

“Su Kayıp/Kaçak Oranımız %39 Bandına Geriledi”

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul sosyal medya hesabından kaçak ve kayıp su sayaçları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Şenkul, Aralık ayında göreve başladıklarında su kayıp/kaçak oranının %58 civarında olduğunu belirtti. Ancak bugün itibarıyla bu oranın %39’a düştüğünü açıkladı. Şenkul, halen kayıp/kaçak oranının çok yüksek olduğunu ve görev süresi sonunda bu oranı %15’lere çekmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Şenkul, görevlerinin ilk aşamasında şehir içi ve kullanım kaçaklarını azaltmayı başardıklarını ve şimdi ana şebeke hatları üzerinde yapacakları çalışmalarla kontrol dışı kullanımları kontrol altına alacaklarını ve uzaktan kontrollü sayaç sistemine geçeceklerini söyledi.

Bugüne kadar yapılan çalışmaların belediyeye aylık olarak 2 milyon TL civarında katkı sağladığını belirten Şenkul, bu şekilde devam edilmesi halinde yılda 24 milyonluk bir kaybın önlenmiş olacağını dile getirdi. Ancak başkan, bu durumun yeterli olmadığını ve kayıp/kaçak oranının en azından Türkiye’nin büyük şehirlerinin seviyelerine inmesi gerektiğini vurguladı.

Şenkul, kaynakları kayıp kaçış yoluna harcadıklarını ve bu sayede Bel-Paz çalışanlarına Bayramlık ve 1 Mayıs ödeneklerini sağladıklarını belirtti. Ayrıca Girne’de su ve hizmet resmi bedelinin diğer bölgelere göre daha ucuz olduğunu çünkü faturayı sadece halka çıkarmanın doğru olmadığını bildiklerini ve belediyenin kayıplarını kazanca çevirmek için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Şenkul, bu sürecin şehir ve belediyenin olanaklarını ücretsiz kullananları rahatsız ettiğini ve bundan sonra da rahatsız etmeye devam edeceğini belirtti. Çünkü onların hedeflerinin sadece belirli bir kesimin değil, herkesin Girne Belediyesi’ne ait olduğunu vurguladı ve bu doğrultuda çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu