ÇevreGenelGündemKıbrısManşetSağlıkToplum

Sucuoğlu:Pandeminin Sonuna Yaklaşıyoruz

BAŞBAKAN SUCUOĞLU: PANDEMİNİN SONUNA YAKLAŞIYORUZ. GEÇİŞ SÜRECİ VE SONRASINI PLANLAMAYA BAŞLADIK

Başbakan Faiz Sucuoğlu, pandemi sürecinde önemli bir görev üstlenen Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Başbakan Sucuoğlu’na, Sağlık Bakanı Ali Pilli eşlik etti.

Temas ve incelemelerinin ardından basına açıklama yapan Başbakan Sucuoğlu, pandemi sürecinde ağır bir yükü omuzlarında taşıyan sağlık sistemini pandemi sonrasına da hazırlanmak gerektiğini vurguladı.

Sucuoğlu, “ Bildiğiniz gibi pandeminin artık sonuna yaklaşıyoruz. Bütün dünyada olduğu gibi KKTC’de de etkisini yavaş yavaş tamamen ortadan kaldırıyor. Dolayısı ile sağlıkta esas hizmet anlamında tekrardan pandemi öncesi döneme yavaş yavaş geçiş sağlanacak. Dolayısı ile bu geçiş ve bundan sonraki süreçte hem yerinde tespit etme anlamında eksikleri görme, buradaki başta sayın bakan olmak üzere müsteşarımız başhekimimiz, başhekim yardımcılarımız ile bir görüş alışverişinde bulunma, hükümet olarak sağlığın önünü açma anlamında daha nelerin yapabileceğini konuşma ve yerinde tespit anlamında DR. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesini ziyaret ediyoruz” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile imzaladıkları protokol ile Lefkoşa’ya 500 yataklı yeni hastaneyle ilgili bütçe ayrıldığına işaret eden Sucuoğlu, “ İnşallah bu yıl içerisinde proje ve ihalenin sonuçlanması ile 500 yataklı hastane temellerini atarız. Girne hastanesinin tamamlanması için bizim kendi olanaklarımız ama iç donanımının tamamlanması için de yine protokolde yazdığı gibi katkı sağlama ve Güzelyurt Hastanesi’nin son etabının bitirilmesi ve hizmete sunulması anlamında protokolde bunlar yer alıyor. Her zaman olduğu gibi eksiklerin tamamlanması anlamında gereken katkının verileceği ve bu süreçte yani pandemiden normale geçiş diyelim adına, burada eksikler sıkıntılar nelerdir bunları yerinde tespit edip hükümet olarak sağlıkta yapabileceğimiz açılımları, Sayın Bakanın yapabileceği açılımlara destek verme anlamında buradayız” diye konuştu

Devletin ve hükümetlerin en önemli görevlerinden bir tanesin sağlık hizmeti olduğunu belirten Sucuoğlu, yaklaşık 2 yılı geçen pandemi sürecinde büyük sıkıntılar yaşanmasına rağmen iyi bir yerde olduklarını ifade etti.

Sucuoğlu, “ Ne yazık ki, sağlık ekiplerimizin tüm uğraşlarına rağmen kayıplarımız olmuştur. Bu bizim için çok çok üzücüdür ama baktığınız zaman kaybettiğimiz vatandaşların sayısını dünya ile kıyasladığımız zaman çok kötü bir durum olduğunu düşünmüyorum. Başarılı bir performans izlenmiştir. Dolayısıyla bu süreci götüren başta sayın bakan, müsteşar, başhekimler, doktorlarımız, hemşirelerimiz sağlıkçılarımız hepsine teşekkür ediyoruz. Çünkü büyük bir özveri ile çalıştılar ve başarıya ulaştılar. Bundan sonraki süreçte de başarılarının sağlık sunumlarının en iyi şekilde olması için elimizden geleni yapacağız. Hastaneyi dolaşıp eksikleri yerinde tespit etme anlamında bu şekilde önümüzdeki süreçte sağlığa gerekli desteği verme kararlılığını da göstermiş olacağız” dedi.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu