ÇevreGenelGündemKıbrısManşetToplum

Sümer Aygın “Girne Halkının Sesine Kulak Verilsin!”

Girne Belediyesi Eski Başkanı Sümer Aygın, kendi sosyal medya hesabından Semih Sancar Caddesi üzerinde yapılan trafik düzenlemesiyle ilgili yorumda bulundu.

Aygın’ın paylaşımı şu şekildedir;

“Tarihe ,değerli bir Belediye Meclisi üyesinin yazısını okuduktan sonra , hiç  kimseyi incitmeden küçük bir not düşmek zaruret oldu galiba.. Girne Trafik Master Planı yapılması fikri görevde olduğum 2014 öncesinde, Girne’nin gelişme ve büyümesini izlediğimiz için başlatıldı. Bu çalışmanın bitirilmesi bazı projelerde  olduğu gibi Yeni yönetim döneminde gerçekleşti (Girne İmar Planı v.s…)

Çok değerli uzmanlarla başlattığımız Girne Trafik Master Planı 2015 yılında tamamlandı. Bu Trafikle ilgili Girne’nin gelecekteki sorunlarının minimize edilmesi ile ilgili çok önemli bir çalışmaydı. Bunu bir yere not edelim öncelikle!! Gelelim günümüzde gündem olan Semih Sancar Caddesine…

Bir defa bu cadde üzerindeki nerdeyse tüm binalar yıkıldı ve yeniden yapıldı..Bu caddenin trafik açısından önemini önceden görüp , inşaat ruhsatları verilirken yolun iki gidiş , iki geliş olabilecek şekilde çekilişler yapılması hayati bir zorunluluktu. Bu çalışma yapıldı mı, mümkün müydü ?Tartışmak ve uygulanabilirliğini ortaya koymak!!!bu öngörü ortaya konuldu mu ?

Bu değerli fırsatı görebildiğim kadarı  ile  bu şehir kaybetmiştir..Ayrıca tüm kaldırımların yola amalgame edilmesi (Park eden araçların ana yola geri geri çıkmak zorunda bırakılması)Doğru bir uygulama olmamıştır..

Yine de ideal olmasa bile trafik akışkanlığını sağlamak için basit çözümler üretmek mümkündür  diye düşünüyorum .Bu yolu kullanan her kesin mutlaka bir önerisi vardır ve değerlidir her biri , benimde yılların birikimi ile kendime göre çözüm önerilerim vardır ve kendimce değerlidir tabi ki…!Tabi bu konularda  uzmanlaşmış arkadaşlarla da uygulama aşamasında tüm  görüşleri tartışmak kaydı ile bu öngörülerimiz değer bulabilir …!!!

Unutulmasın ki dünyanın en güzel projeleri bile hayata geçtikten sonra o şehirde yaşayan insanların mutlu edemediyse, bir anlam ifade etmezler. Asıl olan sadece güzel proje değil insanların hayatını kolaylaştıran , hayatlarına anlam katan uygulamaların gündeme alınmasıdır…Girne Halkı bunu hakkediyor ve talep ediyor..

SEMİH SANCAR CADDESİ İÇİN ÇÖZÜM VARDIR….Yeter ki Girne Halkının sesine kulak verilsin….!!!”

 

 

Benzer Haberler

Başa dön tuşu