ManşetÖzel HaberTurizm

Turizm ve Gastronomi Öğrencileri Sektöre Hazırlanıyor

Uluslararası Final Üniversitesi Turizm ve Mutfak Sanatları Yüksekokulu öğrencileri, Turizm ve Gastronomi Programı kapsamında gerçekleştirilen derslerde uygulamalı eğitimler alarak, sektördeki en iyi olmak için gereken deneyimi kazanıyorlar.

Gastronomi öğrencilerinin hazırladığı yemeklerin turizm öğrencileri tarafından servis edildiği bir dersin belli bölümlerinde, öğrencilerin hem mutfakta hem de serviste deneyim kazanmaları sağlanıyor. “Yiyecek ve İçecek Hizmetleri” dersinde, mutfak ve restoranın uyumlu çalışmasıyla öğrencilerin eğitimleri destekleniyor.

Eğitimi veren Yrd. Doç. Dr. Mete Ünal Girgen ve Eğitmen Şef Selim Yeşilpınar, öğrencilere birbirinden değerli deneyimlerini aktarıyorlar.

Derslerde, öğrencilere hazırlanıp promosyonda kullanılan menüden, misafirleri kapıda karşılamaya kadar pek çok farklı konu işleniyor. Öğrencilere organizasyon şemasında sorumluluklar verilerek, gelir-gider dengesi ile cost ve menü fiyatı hesaplanması öğretiliyor. Ayrıca, malzemelerin depo ve servantlara dizimi, tuzluk-biberlik gibi masaya konulacak şeylerin nasıl yerleştirileceği, dünyada en önde gelen klasik ve modern servis teknikleri, protokol servisi, su servisi, ekmek servisi gibi detaylı konular ele alınıyor.

Uluslararası Final Üniversitesi Turizm ve Mutfak Sanatları Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nafiya Guden, eğitim kalitesini artırmak için her geçen gün yeni projeler geliştiriyor. Bu kapsamda, öğrencilerin belli balık yemekleri için, Çin, Hint vb. mutfakları ve Steak gibi ürünler için malzemelerini yenilemeye başlandı. Bu sayede, öğrencilerin hem mutfak hem de servis kısmında bir üst seviyeye çıkması hedefleniyor.

Uluslararası Final Üniversitesi Turizm ve Mutfak Sanatları Yüksekokulu, uygulamalı eğitim veren kurumlar arasında ülkenin en iyi kurumlarından birisi olarak kabul ediliyor. Yrd. Doç. Dr. Mete Ünal Girgen ve Eğitmen Şef Selim Yeşilpınar gibi deneyimli öğretim görevlileri ve sektör profesyonellerinin eşliğinde alınan eğitimler sayesinde, öğrenciler uluslararası yarışmalarda ülkelerini başarıyla temsil edebilecek seviyeye gelirken, sektördeki en iyi yerleri almaları hedefleniyor.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu