ÇevreGündemKıbrısManşetÖzel HaberSporToplum

Türk Ocağının Efsane İsmi Giray Koltaş

Unutulmayan Efsaneler bölümümde Türk Ocağının efsane ismi Giray Koltaş ile çok keyifli ve spor dolu bir röportaj gerçekleştirdik. Koltaş’a spor hayatı ve futbol geçmişi ile ilgili merak ettiklerimi sordum.

1- Bize kısaca kendinizden bahsedebilir misiniz?

1 Temmuz 1967 Limasol’da doğdum. 1990 yılından günümüze kadar 20 Temmuz Stadyumunda çalışmaktayım. Evliyim ve Hasan ile Tansu isminde iki erkek çocuğum var.

2- Futbol hayatınız nasıl başladı? Sizi kim keşfetti? Bize bahsedebilir misiniz?

Ben, Erkan Soyatlı ve Hilmi Tozcu, Karaoğlanoğlu İlkokulu basketbol sahasında futbol oynarken Türk Ocağı’nın Efsane ismi bizimde Nafi babamız, Nafi Uğur’un evi hemen oradaydı. Nafi Uğur, bizleri evinde balkonundan izlerdi. Nafi Uğur, beni Türk Ocağı’na alıp götürdü ve Türk Ocağı Spor Kulübünde 1983/1984 yılında A Takımı’nda oynamaya başladım.

3- İlk maçınızı bizlere anlatabilir misiniz?

1984 yılında Mormenekşe deplasmanında son on iki dakika kala o dönem ki Teknik Direktörümüz rahmetli Osman Uçaner beni oyuna aldı ve ne mutlu bana ki ilk maçımda ilk golümü de atma onurunu yaşadım. Benim attığım gol ile takımımız maçı 1-0 kazandı o sezon Türk Ocağı Spor Kulübü altın yılını yaşıyordu. Türk Ocağı o dönem Kıbrıs Kupasında Gönyeli’yi penaltılarla mağlup ederek Kıbrıs Kupasını kazandı. Hemen yeni sezon başlamadan Yenicami’yi yenerek Cumhurbaşkanlığı Kupasını kazanmıştık. Arkasına Rothmans Turnuvasını kazanmıştık. 1984 yılında Osman hocamız bizi Bursa’ya götürmüştü. Bizim için çok güzel bir anı olmuştu. 1984/1985 sezonunda üçüncü olmuştuk ve şampiyonluğu son haftalarda kaçırmıştık. 1988 yılında takımımızın başına rahmetli Üner Berkalp hocam gelmişti. O dönem Türkiye’nin Gençlerbirliği takımı adamıza gelmiş ve bizimle maç yapmışlardı. 1990 yılında Türk Ocağı yine altın yılını yaşamıştı. O9 sezon Kıbrıs Kupasında Doğan Türk Birliğini yine aynı yıl Cumhurbaşkanlığı Kupasında Baf Ülkü Yurdunu yenerek kupaları müzemize götürmüştük. 1991/1992 yılında takımımızın başına Türk Futbolunun Efsane ismi rahmetli Suat Mamat gelmişti o dönem Aydın’da kamp yapmaya gitmiştik yine 1992 yılında Bakanımız Sayın Aysol Cibo’nun büyük gayretleriyle ülkemize Dinamo Bükreş takımı gelmişti Türk Ocağı camiası ve Kıbrıs Futbolu için çok büyük bir olaydı.

4- Türk Ocağı Spor Kulübünde’ki ilk maçınızı anlatabilir misiniz?

Türk Ocağı Spor Kulübünde’ki ilk maçım hiç unutmuyorum 1984 yılında depplasmanda Mormenekşeydi o gün Mormenekşe’nin stadı kapalı olduğu için Canbulat Stadında oynuyorduk ve maç 0-0 giderken maçın bitmesine son on iki dakika kala rahmetli Osman Uçaner hocam beni oyuna aldı ve ne mutlu bana ilk maçımda ilk golümü de atıyordum ve benim attığım gol ile Türk Ocağı maçı kazanıyordu ilk maçımı ve ilk golümü asla unutamam.

Türk Ocağı – Doğan Türk Birliği rekabeti için neler söylemek istersiniz?

Doğan Türk Birliği maçlarına Başkanımız Sayın Aysol Cibo ve yönetici abilerimiz bizleri takımı çok yüksek motive ediyorlardı. Galip gelmemiz gereken maçlarda biz Doğanı genellikle yeniyorduk. 1990 Kıbrıs Kupası Finalinde iki takım tarihlerinde ilk kez bir finalde karşı karşıya gelmişlerdi ve benim attığım gol ile Doğan’ı 1-0 yenerek kupayı müzemize götürmüştük. Yine 1991/1992 sezonunda yine galip gelmemiz gereken bir maçta Doğan’ı 1-0 yenmiştik golü de Erkan atmıştı.

Türk Ocağında unutamadığınız golleriniz hangileridir?

Türk Ocağı Spor Kulübünde unutamadığım gollerim 1990 Kıbrıs Kupasında Gönyeli’yi 4-3 yendiğimiz maçta 3 gol atmıştım. O maçı asla unutamam ve tabi ki Kıbrıs Kupası Finalinde Doğan Türk Birliğine attığım gol ile kupayı kazanmamızdı. Çünkü bu final sadece derbi değil iki takımında tarihlerinde ilk kez bir finalde karşı karşıya gelmeleri özelliği taşıyordu. Benim attığım gol ile de takımımızın kazanması beni çok mutlu etmişti ve benim unutulmazlarım arasına girmişti. Yine 1990/1991 yılında Çetinkaya’ya ceza sahası dışından attığım golü unutamam.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu