GenelManşetÖzel HaberSpor

Vücut Geliştirme Şampiyonasında Sporcular Göz Kamaştırdı

KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu tarafından organize edilen 2023 Vücut Geliştirme Şampiyonası, 30 Nisan Pazar günü Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi Gökay Boğaçhan Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Yoğun ilginin olduğu şampiyona yaklaşık 4 saat sürdü.

Şampiyona, Büyük Erkekler Fizik, Genç Erkekler, Klasik Fizik Erkekler, Muscular Fizik, Bikini Fitness Genç Bayan, Büyük Bayan Fitness ve Body Fitness kategorilerinde yapıldı.

Yarışmacı yakınları organizasyona büyük ilgi gösterirken, Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediye Başkanı Fırat Ataser de şampiyonayı yakından takip etti.

Dahlameroğlu: Uluslararası Anlamda Kazanılan Başarılar Bizim İçin Çok Büyük Gururdur

Şampiyonada açıklamalarda bulunan KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu Başkanı Ali Dahlameroğlu, 2009 yılında devraldıkları federasyonun o döneme kadar sadece Türkiye’de yarışabildiğini, şu anda sporcu ve hakemlerin uluslararası düzeyde boy gösterdiğinin altını çizdi.

2009 yılından günümüze kadar 14 yıllık sürede sporcularımızın uluslararası arenada bir çok şampiyonluklar elde ettiğini, bunun da verdiklerin emek ve çabanın karşılığı olduğunu ifade eden Dahlameroğlu, “bu bizim için çok büyük bir gururdur” dedi.

Federasyon olarak 2012 yılında kendi tesislerini yapmayı başardıklarını, 850 metrekarelik bir alanda sadece 3-15 yaş arası çocuklara hizmet veren Çocuk Fitness aktivitelerinin devam ettiğinin altını çizen Dahlameroğlu, küçük yaştan bu disiplini ve özgüveni çocuklara kazandırdıklarını ifade etti. Dahlameroğlu, bu şekilde ilerleyen bir sistemde başarının da kaçınılmaz olduğunu sözlerine ekledi.

Büyük Erkekler Fizik (-1.79)

1.Serdar Çaka

2.Ahmet Güven

3.Muhammed Akmol

Büyük Erkekler Fizik (-1.70)

1.Ahmet Selim Hatipoğlu

2.Ahmet Emin Aktaş

3.Mehmet Kan

Genç Erkekler (+1.74)

1.Bestami Alır

2.Mert Can Akçıl

3.Görkem Gülhan

Genç Erkekler (-1.74)

1.Necati Oktay

2.Enis Kılıç

3.Çınar Babahan

Klasik Fizik Erkekler

1.Davut Doğukan

2.Yahya Gov

3.Ali Fahir Öksüzoğlu

Muscular Fizik

1.Muhammed Ghanim

2.Özkan Özerol

Büyük Erkekler Fizik (+1.82)

1.Sayf Khatip

2.Seran Koçero

3.Esat Hulus

Genç Bikini Fitness (Kadınlar)

1.Pembe Aydoğdu

Fitness (Büyük Kadınlar)

1.Vlena

Body Fitness (Kadınlar)

1.Lina

Benzer Haberler

Başa dön tuşu