BeslenmeÇevreGündemKıbrısManşetSağlıkToplum

Yeni Yıl Gecesi Formunuzu Korumak İçin 4 Önemli Taktik!

Aileniz ve sevdikleriniz ile yeni yıl gecesini en güzel şekilde kutlarken yeme planınızı ve düzeninize sadık kalarak ve en az şekilde bozarak geçirmeniz için bu yazıda sizinle paylaşacağım 4 önemli maddeye dikkat ediniz!

Öncelikle her şeyin kendi kontrolünüz altında olduğunu ve kendinize ve kuvvetli bir iradeye sahip olduğunuzu asla unutmayın. Böyle gecelerde sadece yemeğe odaklanmak yerine, sevdikleriniz ile güzel zaman geçirmeye önem veriniz.

1.Yılbaşı günü aralıklı oruç yapmayın ve kendinizi aç bırakmayın:

Özellikle böyle bir algı var ki yılbaşı günü bütün gün aç kalır veya gün içi öğün atlarsam yılbaşı gecesi her istediğimi yeme şansım doğabilir. Bir diğer bahane de  gündüz hazırlanmaktan yemek yemeye vaktim yok ne de olsa gece yemek fazla kaçar düşüncesidir.  Bunun tam aksine gündüz çok aç kaldığınız taktirde ne kendi iradenize ne de açlığınızı ve kan şekerinizi dengede tutmanız mümkün olmaz. Tüm gece dünyayı yeme potansiyeline sahip olur ve geç saatlere kadar abur cubur tüketerek bir öğünde çok fazla kalori almış olursunuz. Diğer bir yanlış düşünce ise yılbaşı yemeği zararlı ve onu bir kaçamak olarak algılamak. Burada önemli olan her şeyin doğru miktarda ve dengeli şekilde tüketilip kendinizi kontrol altında tutabilmektir. Hayatımızın her döneminde böyle özel günler yer alacak ve bu konuda kendinize sınırlama getirmeden dengeyi kurmayı öğrenmek kalıcı sonuçlar için önemlidir.

2. Sabah egzersizini eksik etmeyin.

Mutlaka o gün sabah rutininize sporu eklemeyi unutmayın. Böylelikle güne sağlıklı başlayarak günün diğer saatlerinde sağlıklı seçimler yapmanız daha yüksek olur. Egzersiz stres seviyenizi düşürüp modunuzu yükseltirken ayrıca size enerji verecektir. Sabah ter atmak ve güne fit başlamak akşam partideki öz güveninize ve giyeceğiniz kıyafete yansıyacaktır.

3. Her zaman bir planınız olsun.

Kendi iradenizi korumanın tek yolu önceden o gece hangi besinleri tüketeceğinizi planlamaktır. Evdeyseniz ne pişireceğiniz veya davetli olduğunuz yerde ne olduğunu önceden öğrenerek, gündüz neler yemeniz gerektiğini ve o gün tüm öğünlerinizin arasında denge kurmanıza yardımcı olur. Çorba her zaman başlangıç için iyi bir seçenektir.  Tatlı yerine başlangıç tabağı yemek ve her zaman ana yemeğin birazını bırakmak daha az kalori almanıza yardımcı olur. Et seçiminizi tercihen balık veya hindiden yana kullanmanız daha az hazımsızlık ve daha az yorgunluğa neden olacaktır. Akşam yemeğiniz kırmızı etten oluşacak ise mutlaka gündüz daha hafif olan bir balık (taze/ konserve) veya tavuklu bir sebze yemeği tercih ediniz, gündüz hiç öğün atlamadan gece daha ufak porsiyonlar tüketmeye çalışın.

4. Hedefinizi ve sağlıklı yaşamı neden seçtiğinizi aklınızdan çıkarmayın.

Kendinizi hırpalamadan, varmak istediğiniz hedefe odaklanarak kendinizi nasıl görmek ve hissetmek istediğinizi aklınızdan asla çıkarmayın. Bu en sevdiğiniz şeylerden kendinizi mahrum bırakarak anlamında değil de her şeyden azcık da olsa tadına bakaraktan sizde kutlamalara katılın ve hayattan zevk alın. Sağlıklı beslenmeyi kısa süreli bir dönem değil de bu sene yeni yıl hedefi olarak bunu bir yaşam biçimi olarak hedefleyin. Herkese sağlık dolu bir sene dilerim.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu